Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
L’STEI Intersindical demana que s’ofereixi el mòdul de “llengua catalana professional” com a optativa a tots els cicles formatius
30/05/2024 Llengua

L’STEI Intersindical ha registrat dues instàncies, adreçades a la Conselleria d’Educació i Universitats i a la Direcció General de Formació Professional respectivament, en què demana que, com a matèria optativa dels estudis de formació professional, s’ofereixi el mòdul de «llengua catalana professional" i s’inclogui a tots els cicles formatius.

Amb l’empara jurídica de la Llei Orgànica 3/2022 de 31 de març d’Ordenació i Integració de la Formació Professional i del Reial Decret 659/2023 de 18 de juliol amb el qual es desenvolupa l’ordenació del sistema de formació professional, el sindicat considera que cal potenciar i facilitar l’ús de la llengua catalana dins els ensenyaments de la formació professional a les Illes,

De fet, les professions per a les quals preparen molts cicles formatius exigeixen una bona interacció amb les persones i que els usuaris, clients, etc. siguin atesos amb la llengua pròpia de les Illes, un fet clau per al seu bon exercici. A títol d'exemple es pot citar la família professionals de Serveis a la comunitat, la de Sanitat, i d’altres.

En això cal afegir-hi que no tots els alumnes han estat escolaritzats en els primers ensenyaments a la nostra comunitat autònoma i, per tant, no han pogut tenir aquest contacte amb la llengua catalana; cosa que fa que estiguin en desavantatge a l’hora d’inserir-se al mercat laboral o accedir a uns estudis superiors. Per tant, la competència lingüística en la llengua nadiua és necessària tant per exercir la professió triada com per integrar-se a la societat illenca.

Per aquests motius l’STEI Intersindical ha demanat la inclusió d’aquest mòdul de llengua com a optativa a tots els cicles formatius per a la millora de la competència professional i lingüística del nostre alumnat. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid