Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#RENOVABLESSÍPERÒNOAIXÍ
La Plataforma Pobles Vius se sumen a l’acció de protesta de la coordinada per la Xarxa catalana per una transició energètica justa
06/12/2023

La Plataforma Pobles Vius ens unim a l’acció de protesta, coordinada per la Xarxa catalana per una transició energètica justa, que es portarà a terme demà dia 6 de desembre, i que consistirà en la realització de talls de carretera en diferents punts del principat. 

Diferents plataformes i entitats d’arreu del territori, protestarem de manera simultània contra el model actual de transició energètica impulsat pels nostres governs, el qual vulnera greument els drets bàsics dels ciutadans, i es basa en la construcció de macrocentrals eòliques, fotovoltaiques i de biogàs amb molts impactes negatius, beneficiant només a multinacionals energètiques, àvides de subvencions i grans marges de beneficis.

Des de la Plataforma Pobles Vius, organitzem un Gastrotall, al KM 139 de la carretera C53, a la glorieta del Pedrís. 

En aquesta jornada festiva, hi haurà una mostra de productes alimentaris i artesans de la nostra terra amb els que s'elaborarà allà mateix un dinar per tothom que vulgui participar. La música anirà a càrrec del PD Toxicosmic. 

Aprofitarem la jornada per exigir que no se’ns imposi aquesta central de biogàs fora de mida, fora de lloc i de moment. Volem uns pobles vius i una terra lliure. I per això exigim:

  • La no aprovació del PEUA per a la implantació d’una planta de biogàs a la Sentiu de Sió.

  • La retirada de la seva catalogació com a projecte estratègic per part del Departament de Treball i Empresa i de la consegüent declaració d’utilitat pública.

  • La paralització immediata del projecte similar que els mateixos promotors volen impulsar a Linyola.

  • L’obertura d’un debat social ampli sobre la implantació de les centrals de biometà per clarificar-ne els seus avantatges i inconvenients i per tal d’evitar-ne un desplegament precipitat i en forma de bombolla energètica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid