Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalunya Nord
La 55a UCE commemorà els 50 anys de la mort de Pau Casals

L'edició d'enguany tindrà lloc entre el 17 i el 23 d'agost. El programa inclou debats sobre el català a l'escola, el Catalangate... i, per primer cop, es lliuraran dos premis de recerca.

 

 

05/08/2023 Educació

Té com a fil conductor La particularitat i la democràcia en temps de globalització, i tornarà a acollir cursos i activitats que abracen nombrosos àmbits. Es tracta de temes que van des del canvi climàtic a la política, passant per la cultura, el pensament i la història.

Es pretén reunir cinc presidents de la Generalitat de Catalunya en un acte per commemorar els 50 anys de la mort del músic i compositor Pau Casals. L'organització assegura que hi assistiran Pere Aragonès, Quim Torra, Carles Puigdemont, José Montilla i Jordi Pujol, en un acte d'homenatge que es farà el 21 d'agost, però veuerem si el president Puigdemont podrà ser-hi.

Per part del Govern, a banda del president Aragonès, assistiran a l'UCE la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, el conseller de Salut, Manel Balcells, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i la consellera d'Educació, Anna Simó.

Balcells participarà en la inauguració, on el president d'ERC, Oriol Junqueras, impartirà la lliçó L'exili dels presidents Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas. Nadal, al seu torn, prendrà part en un debat sobre La universitat i la Unió Europea. També destaca una conferència sobre el Catalangate i la "persecució política", on participarà la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu.

El conseller de Salut, Manel Balcells, farà participarà en la inauguració, on el president d'ERC, Oriol Junqueras, impartirà la lliçó L'exili dels presidents Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas. Nadal, al seu torn, prendrà part en un debat sobre La universitat i la Unió Europea. També destaca una conferència sobre el Catalangate i la "persecució política", on participarà la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu.

El programa d'actes i commemoracions d'aquest 2023 també inclou, entre altres, la conferència 'Pompeu Fabra i la unitat de la llengua', coincidint amb els 75 anys de la mort del filòleg; un acte on assistirà la presidenta del Parlament, Anna Erra (19 d'agost al migdia). El diputat al Parlament de Grenlàndia, Pele Broberg, es desplaçarà a Prada de Conflent per parlar sobre 'El cas grenlandès i l'estatalitat danesa' (19 d'agost a la tarda). L'endemà al migdia, la presidenta de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, participarà en un debat sobre els 50 anys del manifest de Prada: 'El català, llengua d'expressió científica'. I a la tarda, els alcaldes d'Elna, de Berga, de Manacor i d'Alcoi parlaran sobre 'Municipi i construcció de país'.

Valora
Rànquings
  1. Ha mort Lluís Botinas Montell, un home íntegre, assot de la màfia político-farmèutica
  2. El regidor del PSC-PSOE que substituirà a Sílvia Paneque a l'Ajuntament de Girona és un lacai de la FPdGI
  3. Els espanyolistes arrenquen dues estelades penjades a dos arbres de Santa Cristina d'Aro i immediatament els independentistes en pengen quatre
  4. “Només un cop d'Estat em podrà impedir de ser a la investidura"
  5. Demanen el boicot a les empreses patrones de la Fundación Princesa de Girona
  6. Operació Gàbia
  7. La Universitat Catalana d'Estiu 2024: Un espai de reflexió, memòria i compromís per la llengua i la cultura
  8. SOM Intersindical reclamem la destitució d’Eduard Sallent per les seves declaracions contra manifestants pacífics
  9. No girem full, encetem un nou capítol
  10. Cerca i captura del MHP, Carles Puigdemont
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid