Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 23
La CUP es presenta per primera vegada a les eleccions municipals de Vila-seca sota el lema “Una Vila-seca que Lluiti és el que cal”
14/04/2023 Política

La Candidatura d’Unitat Popular es presentaran per primera vegada a la història a les eleccions municipals del proper 28 de maig sota el lema “Una Vila-seca que lluiti és el que cal” amb una llista formada per activistes i persones del poble lluitadores per una societat ecologista, feminista, independentista i per un model econòmic al servei de les veïnes, sense complexos.

Durant el passat mandat un conjunt de veïnes i veïns del municipi han observat com l’oposició d’esquerres del municipi, lluny de confrontar obertament i contundent el caciquisme local, mirant de revertir l’ús patrimonial que aquest porta fent de la institució de fa anys, ha optat per falcar la seva governabilitat a canvi de petites concessions que no suposen una millora substancial de la vida de les veïnes.

Davant d’aquest panorama, i veient la manca d’una oposició combativa que planti cara a la oligarquia local, han decidit donar el pas endavant de presentar una llista a les eleccions municipals del 28 de maig sota el paraigües de la Candidatura d’Unitat Popular amb l’objectiu que la institució sigui un altaveu de les lluites socials i poder denunciar, sense complexos, el que ja porten temps denunciant des de fora, des de l’activisme de base.

El grup de persones que conformem l’equip de la CUP Vila-seca portem temps participant en lluites diverses incloent: la reivindicació d’una xarxa sanitària 100% pública i l’eliminació de les concessions de serveis públics a institucions privades (la Xarxa Santa Tecla, en el cas del nostre municipi); la lluita feminista, denunciant la manca de polítiques d’igualtat ambicioses, i com els responsables polítics municipals es posen de perfil davant els abusos dels poderosos; o la defensa del territori, denunciant macroprojectes que atempten contra la salut pública, insisteixen en un model basat en la precarietat laboral, impacten negativament en els ecosistemes i tensionen encara més els escassos recursos habitacionals i hídrics.

Els primers llocs de la llista estan formats per persones molt lligades al teixit associatiu del poble, però, sobretot, als moviments socials i les lluites populars, com la Plataforma Aturem Hard Rock, l’assemblea feminista, l’assemblea jove o el Casal Popular. En cinquena posició la Teresa Roigè; en quart lloc en Victor Pujades; en tercer lloc, l’Eloi Redón; en segon lloc, la Izadi Flores; i, encapçala el projecte, la Glòria Miguel.

El pas endavant de presentar-nos a les eleccions és una continuació de la seva trajectòria activista, amb la voluntat de poder entrar a la institució sense deixar de tenir els peus al carrer. Defensen que no han vingut a jugar al joc de les elits locals, volen acabar amb la seva partida. Venen a lluitar, sense complexos, sense mitges tintes, sense estar condicionades per pactes anteriors, sense estar lligades a res més que la voluntat popular.

Els seus punts principals són voler una vila que posi les veïnes al centre, una vila feminista, ecologista i independentista, sense complexos. Defensen que són l'única alternativa que representa la unitat popular i volen portar la veu dels sense veu a les institucions.

Per explicar el programa i el seu projecte per a Vila-seca, realitzaran diverses xerrades i debats sobre diferents temàtiques necessàries per al poble durant les properes setmanes, juntament amb actes al carrer.

 

Valora
Rànquings
  1. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  2. Cerdanyola recorda a Txiki
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  5. 174 entitats europees demanen a Sánchez la suspensió de la Llei Rovira
  6. Acte institucional a Girona per commemorar el 6 d'octubre del 1934
  7. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  8. Noranta anys després es reproduirà a la Plaça de l'Ajuntament d'Igualada la hissada de l'estelada del 6 d'octubre del 1934.
  9. Recullen gairebé tres mil signatures per protegir el volcà i els morrots del Montsacopa
  10. Polèmica Benet-Audet (I)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid