Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Cerdanyola recorda a Txiki

Avui fa 49 anys del seu afusellament al cementiri de Cersanyola, així com els d'Ángel Otaegui, José Humberto Baena, José Luis Sánchez Bravo i Ramón García Sanz en altres indrets de l'estat espanyol. Considerats els darrers assassinats de Franco

27/09/2024

Com cada any, 'Vent de llibertat' amb el suport d'algunes entitats de Cerdanyola han organitzat un acte el proper diumenge amb diverses activitats, A més, enguany hi haurà un record especial per a la mare del Txiki, Antonia Manot, qui va morir aquest mes de juliol.

Una marxa popular des de la plaça Francesc Layret fins el cementiri de Collserola obrirà la jornada a les 10.30h. Un cop s'arribi al lloc de l’execució del Txiki, al vell mig de Collserola, s'hi farà l’acte d’homenatge a les 12h. Per acabar, es farà dinar popular al casal La Flama (carrer de les Escoles), que servirà també per a commemorar el primer any de funcionament d'aquest espai.

Juan Paredes Manot va néixer el 1954 a Zalamea de la Serena, província de Badajoz. Més conegut com a Txiki, va ser militant d’ETA i acusat de la mort d’un policia nacional, Ovidio Díaz, durant l’atracament a una oficina bancària del Banc de Santander al carrer Casp de Barcelona.

Un jutjat militar el va condemnar a mort en un judici ple d’irregularitats, sense proves pericials i declaracions contradictòries. La seva execució, juntament amb les d'Ángel Otaegui, José Humberto Baena, José Luis Sánchez Bravo i Ramón García Sanz, per processos similars, van aixecar una onada de protestes i condemnes contra el govern d'Espanya i els països de la Comunitat Econòmica Europea el Vaticà i les Nacions Unides van demanar l'indult.

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  3. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  4. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  5. Polèmica Benet-Audet (I)
  6. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  7. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  8. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. Cerdanyola recorda a Txiki
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid