Municipals 23
La CUP es presenta per primera vegada a les eleccions municipals de Vila-seca sota el lema “Una Vila-seca que Lluiti és el que cal”
14/04/2023 Política

La Candidatura d’Unitat Popular es presentaran per primera vegada a la història a les eleccions municipals del proper 28 de maig sota el lema “Una Vila-seca que lluiti és el que cal” amb una llista formada per activistes i persones del poble lluitadores per una societat ecologista, feminista, independentista i per un model econòmic al servei de les veïnes, sense complexos.

Durant el passat mandat un conjunt de veïnes i veïns del municipi han observat com l’oposició d’esquerres del municipi, lluny de confrontar obertament i contundent el caciquisme local, mirant de revertir l’ús patrimonial que aquest porta fent de la institució de fa anys, ha optat per falcar la seva governabilitat a canvi de petites concessions que no suposen una millora substancial de la vida de les veïnes.

Davant d’aquest panorama, i veient la manca d’una oposició combativa que planti cara a la oligarquia local, han decidit donar el pas endavant de presentar una llista a les eleccions municipals del 28 de maig sota el paraigües de la Candidatura d’Unitat Popular amb l’objectiu que la institució sigui un altaveu de les lluites socials i poder denunciar, sense complexos, el que ja porten temps denunciant des de fora, des de l’activisme de base.

El grup de persones que conformem l’equip de la CUP Vila-seca portem temps participant en lluites diverses incloent: la reivindicació d’una xarxa sanitària 100% pública i l’eliminació de les concessions de serveis públics a institucions privades (la Xarxa Santa Tecla, en el cas del nostre municipi); la lluita feminista, denunciant la manca de polítiques d’igualtat ambicioses, i com els responsables polítics municipals es posen de perfil davant els abusos dels poderosos; o la defensa del territori, denunciant macroprojectes que atempten contra la salut pública, insisteixen en un model basat en la precarietat laboral, impacten negativament en els ecosistemes i tensionen encara més els escassos recursos habitacionals i hídrics.

Els primers llocs de la llista estan formats per persones molt lligades al teixit associatiu del poble, però, sobretot, als moviments socials i les lluites populars, com la Plataforma Aturem Hard Rock, l’assemblea feminista, l’assemblea jove o el Casal Popular. En cinquena posició la Teresa Roigè; en quart lloc en Victor Pujades; en tercer lloc, l’Eloi Redón; en segon lloc, la Izadi Flores; i, encapçala el projecte, la Glòria Miguel.

El pas endavant de presentar-nos a les eleccions és una continuació de la seva trajectòria activista, amb la voluntat de poder entrar a la institució sense deixar de tenir els peus al carrer. Defensen que no han vingut a jugar al joc de les elits locals, volen acabar amb la seva partida. Venen a lluitar, sense complexos, sense mitges tintes, sense estar condicionades per pactes anteriors, sense estar lligades a res més que la voluntat popular.

Els seus punts principals són voler una vila que posi les veïnes al centre, una vila feminista, ecologista i independentista, sense complexos. Defensen que són l'única alternativa que representa la unitat popular i volen portar la veu dels sense veu a les institucions.

Per explicar el programa i el seu projecte per a Vila-seca, realitzaran diverses xerrades i debats sobre diferents temàtiques necessàries per al poble durant les properes setmanes, juntament amb actes al carrer.