Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
7nov20
La Diada de Catalunya Nord 2020 s’adapta al confinament

Denuncien que l’Estat prohibeix el dret a sortir al carrer a manifestar-se i a reunir-se en acte polític més, per exemple, permet que les grans superfícies comercials obrin amb gran afluència de gent.

04/11/2020 Política
El Col·lectiu 7 de Novembre ha manifestat que la Diada de Catalunya Nord d’enguany, 7 de novembre de 2020, ha hagut de canviar de format per fer front a les restriccions dictades per l’Estat francès a causa de l’emergència sanitària global i per tal de no oblidar la commemoració de 361 anys del Tractat dels Pirineus en què Catalunya es va partir en dos, sense dret a decidir, sense la voluntat dels catalans.

En el manifest d’enguany, s’alerta de l’arribada de l’extrema dreta a l’Ajuntament de Perpinyà i de les primeres mesures preses que indiquen que es vol fer de Perpinyà un aparador del Rassemblement National. Encoratgen la societat civil dels Països Catalans, i la societat civil nord-catalana en particular, a no fer ni un pas enrere en la lluita contra l'extrema dreta.

Tot i la suspensió d’actes presencials previstos, com l’exposició fotogràfica “Els moviments d’extrema dreta arreu d’Europa”, de Jordi Borràs, així com la manifestació, parlaments i cantada himnes al Castellet de Perpinyà i els concerts a la Casa Musical, la Diada es manté viva de manera radiofònica i telemàtica a internet.

D’una banda, Ràdio Arrels ofereix el 7 de novembre una programació especial a partir de les 16h, amb la lectura del manifest d’enguany de la Diada i amb les intervencions de diferents personalitats convidades. D’altra banda, de manera confinada a la xarxa, es farà difusió d’un vídeo especial de la Diada i es convida tothom a inundar les xarxes socials amb vídeos, fotos i publicacions sobre la Diada i Catalunya Nord amb l’etiqueta #semcatalunyanord.

El manifest de la Diada d’enguany també torna a reclamar un estatut particular per a Catalunya Nord, la ratificació per part de l’Estat francès de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, i es continuen denunciant les traves que l’Estat posa en l’ensenyament del català al territori.

Alhora, es denuncien les restriccions de confinament dictades per l’Estat francès, que limiten el dret a la llibertat de manifestació i plantegen una contradicció rellevant: l’Estat prohibeix el dret a sortir al carrer a manifestar-se i a reunir-se en acte polític mes, per exemple, permet que les grans superfícies comercials obrin amb gran afluència de gent.
Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  3. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  4. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  5. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
  6. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  7. Poble Lliure amb el veïnat de Paiporta per la seva mostra de ràbia i dignitat que ofert
  8. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  9. Calen mesures d’alerta precoç i accions contundents davant l’emergència climàtica
  10. "El poble valencià no rendeix pleitesia: Ni Mazón, ni Sánchez, ni Borbó"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid