Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona considera imprescindible un “reforç considerable” dels serveis socials després de la pandèmia

· El grup municipal subratlla que l’objectiu del consistori ha de ser “el d’assegurar una entrada mínima d’ingressos a totes les llars”
· Aposten per complementar-ho amb mesures per a la reorientació i formació laboral, d’ajuda psicològica i d’atenció especialitzada a col·lectius vulnerables

09/04/2020 Política

Guanyem Girona ha anunciat que, a través de les seves comissions temàtiques, està treballant un seguit de propostes per pal·liar els efectes socials i econòmics de la crisi del COVID-19. Així doncs, des del principal grup a l’oposició han avançat que “insistiran perquè la tasca de l’Ajuntament de Girona després de la pandèmia reforci considerablement els serveis socials” amb la intenció “de no deixar ningú enrere.” La regidora de la formació municipalista Cristina Andreu ha demanat al govern gironí que es fixi com a objectiu “assegurar una entrada mínima d’ingressos a totes les llars” i ha indicat que el consistori s’haurà de centrar també en la consolidació de polítiques de foment de la reorientació laboral i d’acompanyament psicològic, “posant l’accent sempre en la detecció d’aquells casos d’alta vulnerabilitat que s’hauran agreujat durant aquests mesos d’aturada.” Paral·lelament, des de Guanyem consideren que caldrà aplicar mesures que permetin reactivar l’activitat econòmica i ha demanat que aquestes se centrin en ajudar autònoms i Pimes.

Andreu ha assenyalat un seguit de situacions socials greus a les quals s’haurà d’afrontar l’àrea del consistori quan acabi la pandèmia com són l’augment i agreujament de la pobresa i dels casos de violència masclista, la pèrdua de llocs de treball, l’agreujament de casos de drogodependències, l’increment de persones que requeriran atenció psicològica, de solitud severa entre la gent gran o d’infants que hauran perdut el suport socioeducatiu durant mesos. Per a fer front a aquest augment de situacions de vulnerabilitat, des de Guanyem Girona han reclamat que els Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) del consistori disposin de més personal. Andreu ha assenyalat que els serveis socials hauran d’oferir un “acompanyament integral” perquè serà una “eina bàsica per alleujar l’emergència social que arribarà.”


Així mateix, la plataforma municipalista també ha identificat com “un greu problema” la situació d’aquelles persones que no podran accedir als ajuts habituals (subsidi d’atur, renda garantida ciutadana o d’altres) perquè els seus casos no entraran dins dels supòsits acceptats. Per aquest motiu, des de Guanyem Girona han indicat que “caldrà vetllar perquè aquestes situacions d’urgència no quedin oblidades i les diverses institucions hauran de treballar per trobar les vies per fer arribar uns ingressos a les famílies afectades.”


D’altra banda, la regidora Andreu ha apuntat que el consistori hauria de reforçar les ajudes cap a infants, adolescents i joves, “que s’hauran vist privat a l’accés a l’educació o a la formació laboral durant mesos”. “Els centres oberts, els espais joves i els programes de suport escolar que, des del nostre punt de vista abans del COVID-19 ja patien una desatenció per part del govern, han de ser un puntal de la recuperació”, ha assegurat Andreu. En aquest aspecte la representant de Guanyem ha suggerit recuperar projectes com l’Escola Taller que durant els anys 80 i 90 “va ser un exemple de formació laboral amb incentius econòmics que va permetre a molts joves accedir a una formació ocupacional o al seu primer lloc de feina.” Per a fer-ho, Andreu ha subratllat que serà necessari revisar la proposta de model del Servei Municipal d’Ocupació i dotar-lo de més recursos econòmics. Per a Guanyem, una altra via per “oferir oportunitats de treball i reactivar el teixit econòmic” seria a través d’avantatges econòmiques que facilitin la contractació empresarial, un mecanisme vehiculat per Girona Actua.


La plataforma municipalista ha avançat que aquest “impuls social imprescindible s’haurà de consolidar mitjançant una reformulació total dels pressupostos.” En aquest punt, Andreu ha estès la mà al govern gironí i ha ofert la col·laboració de Guanyem per “repensar plegats uns comptes més justos.” En aquest punt, la plataforma municipalista ha explicat que ja s’està mirant els pressupostos per proposar modificacions en aquesta línia i ha anunciat que les farà arribar al govern.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid