Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MAXAM-Nitricomax: propaganda de la mort a la premsa tarragonina
08/05/2018 Jordi Martí Font
Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona Jordi Martí Font és membre de la CGT, de l'Ateneu Llibertari Alomà, del Col·lectiu Independentista del Priorat, Conseller per la CUP a l'Ajuntament de Tarragona

Entrevista-massatge a Andrea Sánchez-Krellenberg al diari “Més Tarragona”. Massatge propagandístic de la directora global de seguretat del grup MAXAM que a Tarragona l’any 2013 va adquirir l’empresa Nitricomax, situada al terme municipal de a Canonja.

Diu l’Andrea que a Nitricomax han convertit la seguretat en un estil de vida i no en dubto pas. A l’entrevista es refereix a la seguretat com a sinònim d’accidents laborals i res no diu de les fuites diverses que en els darrers anys s’han produït a la seva fàbrica d’àcid nítric. I ho explica amb un exemple clar explicant que a la seva empresa si un dia és a punt de produir-se un accident el que fan és un informe per tal que no es produeixi un altre dia aquest mateix possible accident. Tot correcte o això sembla.

Sánchez-Krellenberg obvia a què es dedica l’empresa de què ella assegura la “seguretat”, perquè MAXAM, a banda de ser una “empresa espanyola fundada per Alfred Nobel per al desenvolupament de la dinamitat”, una explicació no correcta del tot però que apunta maneres, és una de les multinacionals més importants de les dedicades a “produir” mort.

Què és produir mort? Doncs ben senzill: armes, municions, bombes, míssils i el que faci falta per matar qui sigui en qualsevol de les moltes guerres que empreses com aquesta necessiten per existir i esdevenir “importants”.

Potser preguntar-li a quants euros surt el mort o el cremat o l’amputat o l’assassinat no seria massa bonic però sense cap mena de dubte seria, des del meu humil punt de vista, el més correcte. Perquè allò que produeix aquesta multinacional, MAXAM, és material per assassinar, matar, amputar, cremar, altres ésser vius, bàsicament dones, homes, infants...

I és absolutament vergonyós que el riure de la cap de “seguretat”, la pulcritud de les respostes, el benestar que suposa llegir una entrevista així en un bar mentre bevem el cafè obviï que si aquesta multinacional és així d’important és perquè el negoci d’assassinar els altres mentre els altres on ens matin a nosaltres és un negoci que floreix i creix.

Com a éssers humans, ens hauria de preocupar obviar les formes que fan possible l’assassinat d’altres éssers humans i que les “empreses” que en viuen i acumulen milions  i milions d’euros per fer-ho les tinguem en la mateixa consideració que altres que es dediquen a produir objectes, menjar i el que sigui per fer més fàcil la vida a la majoria de les persones. És un dels productes del capitalisme, és clar. Però la banalització d’aquesta “producció” crec que no ens pot deixar indiferents, i menys en un camp en què la indiferència esdevé complicitat.

Valora
la Ribera van participar aquest diumenge a Alzira a la marxa “Somriu pel valencià”, organitzada per la Coordinadora d\'AFA d\'Alzira, Famíles pel valencià de la Ribera i FAMPA-València. “Hem format un autèntic riu de famílies pel valencià. La resposta ha estat impressionant: avis, àvies, mares i pares, nens, joves, representants d\'associacions, col·lectius culturals, cívics, ecologistes… càrrecs polítics i moltes associacions de familiars d\'alumnes i AMPA, comunitats educatives al complet”, ha destacat la presidenta de la Coordiandora d\'AFA, Teresa Juan-Mompó.

La marxa va començar amb una dansà del Grup de Dans d\'Alzira al Parc dels Furs, on va sortir la manifestació encapçalada per la Colla Les Raboses, que acabaria al Mirador del Xúquer. Pancartes de les diferents entitats i associacions participants i molts cartells de colors de la campanya “Marca sí al Valencà” van donar color a la comitiva. Just abans de baixar al riu, un grup de nens i nenes van llegir el Decàleg de la xicalla de Famílies pel valencià, i van fer una crida perquè no es perdi el valencià: “Ajudaré que el valencià no és perdi! Vos imagineu que d\'aquí a molts anys ja no és parle valencià? Si jo l\'aprenc, estaré a judant que no desaparegui mai! Pel meu futur… marqueu sí al valencià!”.

Al mirador, els representants de la Coordinadora d\'AFA i de Famílies pel valencià de la Ribera, la Teresa Juan-Mompó i la Laia Alonso, van llegir el manifest d\'aquesta entitat que defensen l\'aprenentatge en valencià en un context marcat pel predomini del castellà . Davant la propera realització d\'una consulta a les famílies per a l\'elecció de la llengua base als centres educatius, els portaveus van criticar que aquesta mesura de la Conselleria d\'Educació ja que consideren que aquesta decisió, que s\'emmarca en l\'àmbit pedagògic, hauria de quedar en mans de professionals docents, lingüistes i pedagogs. Professionals en què hauríem de confiar per remuntar, des de les evidències científiques, la situació de minorització lingüística del valencià, i per dotar eines que reforcin el desenvolupament dels infants”. “Sigui com sigui -van insistir-, darrere del nom de \'llibertat educativa\' s\'amaga un parany. Ningú garanteix que la decisió de les famílies sigui respectada, ja que tot dependrà del conjunt de vots i dels repartiments realitzats per la conselleria”.

', ), ), ); ?>
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid