En l’àmbit de l’habitatge destaquen la petició d’una revisió cadastral al municipi (la darrera fou el 1990), un recàrrec d’un 50% de l’IBI per habitatges buits o incentius per incloure pisos a la borsa municipal de lloguer social. En matèria de residus, hi ha propostes com premiar l’ús de la deixalleria i de compostadors o introduir bonificacions en funció del residus generats en els barris que fan porta a porta.
Pel que fa a comerç i treball, es proposen mesures com l’augment de l’IAE en zones amb grans superfícies comercials, més bonificacions per incrementar la plantilla de treballadors fixos, o incrementar la taxa d’ocupació de via pública a grans societats. I finalment en l’àmbit de la mobilitat el grup municipal fa propostes com introduir un cost variable a les zones verdes i blaves en funció del tipus de vehicle i el grau d’emissions que generi o fer pagar l’estacionament als busos turístics.
Participació i transparència en el pressupost 2017
Finalment, la CUP-Crida per Girona ha inclòs en les al·legacions de les ordenances fiscals diverses peticions relacionades amb la transparència i la participació ciutadana, com ara la celebració d’una audiència pública per sotmetre les ordenances a informació i debat de les gironines i els gironins, o l’edició de material divulgatiu sobre les taxes i impostos del 2017 per fer arribar a la ciutadania.
En aquest mateix sentit, els cupaires han aprofitat per demanar a l’equip de govern que habiliti mecanismes de participació i transparència en l’elaboració del pressupost municipal del 2017. Segons la regidora Laia Pèlach “cal que la gent de Girona tingui la màxima informació i capacitat de decidir com es gestionen els recursos municipals.