Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
La Flama del Canigó al País Valencià

Castelló recupera la tradicional 'Flama del Canigó' en la Nit de Sant Joan

16/06/2016 Cultura

Acció Cultural del País Valencià coordinarà recorregut de la  Flama del Canigó al Païs Valencià el proper 23 de juny. Sols cal posar-se en contacte amb l'entitat a través de la següent adreça de correu electrònic:nebot.calduch@gmail.com

L'entitat vol donar un nou impuls a la Festa de Sant Joan dotant de més eines la Flama del Canigó i, així, arrelar-la al màxim nombre de municipis i ciutats del País i fer-ne el referent nacional de la festa de Sant Joan. Considera que la cultura popular és una bona eina de transformació i de cohesió.

Castelló recupera la tradicional 'Flama del Canigó' en la Nit de Sant Joan

La programació de la Nit de Sant Joan de Castelló, que se celebrarà, com és tradicional, el pròxim 23 de juny, recuperarà la 'Flama del Canigó', que simbolitza la unitat de la llengua, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, segons informa La Veu del País Valencià
 
La Regidoria de Cultura i la de Festes han organitzat, juntament amb Acció Cultural del País ValenciàBotafocsi la Federació de Colles, tot tipus d'activitats per a la nit més curta de l'any, en la qual prenen especial rellevància el foc, la música, els balls i la pirotècnia.
 
Les regidores Verónica Ruiz i Sara Usó han estat acompanyades, en la presentació, per Toni Royo, d'ACPV; Manuel Ruiz, vicepresident de la Federació de Colles i, Rafel Pérez, de Botafocs.
La programació de Cultura estarà centrada en la celebració en el districte marítim, mentre que la de Festes se centrarà en les platges. En l'edició d'enguany, gràcies a ACPV, es recupera la celebració de la Flama del Canigó, que serà portada, directament des de Catalunya, a la Tinença d'Alcaldia del Grau, a les tres de la vesprada.

A partir d'aquesta hora, quedarà a la disposició de tots aquells que vulguen encendre les seues llars amb aquesta tradicional flama.

Altres activitats

Botafocs iniciarà el seu espectacle 'Bèsties d'aigua i bèsties cremant', a partir de les 20.00h, amb la 'plantada del bestiari' i de la foguera en el Parc de la Panderola i voltants. A continuació, hi haurà una 'tabalada infernal' i, després, se celebrarà un sopar de germanor.

A les 22.45h, s'iniciarà el 'correfoc' i, sobre les 23.45h, s'encendrà la foguera amb la Flama del Canigó. Finalment, hi haurà una rematada pirotècnica i participaran les 'bèsties d'aigua'.

Així mateix, també es duran a terme activitats a les platges del Planetari, Gurugú i Pingüins. Així doncs, a les 20.00h, arrancarà el concurs de coques de Sant Joan, organitzat per la Colla Cagarròs. A les 20.30h, es podrà gaudir de l'actuació de la Muixeranga de la Plana. A continuació, a les 21.00h, a l'Avinguda Ferrandis Salvador, es durà a terme un sopar de 'pa i porta'.

Més tard, a les 23.00h, es realitzarà una cercavila de la mà de Diables de Castelló per l'Avinguda Ferrandis Salvador i, a les dotze de la nit, els assistents prendran el tradicional primer bany de Sant Joan, mentre es disparen els castells de focs. La festa continuarà al ritme de la música fins a les 02.00h.

Finalment, el 24 de juny, a les 19.00h, els castellonencs podran gaudir d'un concert gratuït, al Teatre Principal, de la mà de la Colla de Dolçaina i Percussió Xarançaina.



Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid