Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nomenclàtor
La CUP Palma impulsa la campanya "Els carrers de la vergonya"

Amb l'objectiu substituir vint noms de carrers de Palma que conserven «un nom poc exemplar en relació amb la convivència, amb la llibertat, amb el país, amb la tolerància, amb la democràcia».

28/04/2016 Política

La Candidatura d’Unitat Popular de Palma ha presentat aquest dijous la campanya Els carrers de la vergonya. Una iniciativa que sorgeix «de la necessitat d'adequar els noms dels carrers a un sistema democràtic i deixar enrere exaltacions pretèrites d'altres règims que res tenien a veure amb la democràcia», segons informa dBalears.

La campanya té com a objectiu substituir vint noms de carrers de Palma que conserven «un nom poc exemplar en relació amb la convivència, amb la llibertat, amb el país, amb la tolerància, amb la democràcia».

Alguns dels carrers que inclou la campanya són: Via Portugal, Alemanya, Roma, Plaça Joan Carles I, Plaça d’Espanya o Avinguda Joan March. La resta de carrers que inclou la iniciativa es poden trobar en el dossier digital que ha editat la formació anticapitalista i que ha distribuït a través de les xarxes socials.

Des de la candidatura asseguren que «hi ha molts noms de persones i d’institucions que s’han compromès amb els valors de la democràcia i de la llibertat, que podrien donar nom als carrers netejats».

La CUP presentarà a l’Ajuntament de Palma aquests noms, juntament amb els noms que proposen com a recanvi, seguint uns criteris de recuperar «noms tradicionals o de retre homenatge a persones i institucions compromeses amb els valors democràtics i nacionals».

Per tal de contextualitzar i donar visibilitat a la proposta, més endavant, organitzaran una passejada pels actuals Carrers de la vergonya, acompanyats d’experts en la matèria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid