Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió judicial
L'Audiència Nacional espanyola investiga l'ANC per sedició

Un jutge del tribunal especial espanyol demana informes a Policia i Guàrdia Civil sobre l'ANC i diverses organitzacions catalanes per promoure i impulsar l'adhesió dels ajuntaments a la declaració sobiranista del Parlament. El passat mes de desembre la CUP va celebrar a l’Ateneu de Celrà un acte nacional de suport als càrrecs electes denunciats per l’Audiència Nacional.

03/02/2016 Drets i Llibertats
El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha sol·licitat a la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra que investiguin a l'Assemblea Nacional Catalana (ACN), l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (AMI) per determinar si van ser "impulsores i promotores de la tramitació de les mocions" d'adhesió de desenes d'ajuntaments catalans a la declaració sobiranista aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre. És la primera vegada que un jutge de l'Audiència Nacional demana investigar a aquestes organitzacions en relació amb les denúncies interposades per la Fiscalia de l'Audiència Nacional per delictes de sedició i rebel·lió contra diferents ajuntaments que van subscriure la declaració que va acabar sent anul·lada pel Tribunal Constitucional. Fins ara els magistrats s'havien limitat a sol·licitar al ple de l'Ajuntament corresponent informació sobre la moció de suport aprovada o havien rebutjat la denúncia.

El passat mes de desembre la CUP va celebrar a l’Ateneu de Celrà un acte nacional de suport als càrrecs electes denunciats per l’Audiència Nacional, sota el lema ‘Independència és desobediència’. L’acte es va celebrar en aquesta població del Gironès governada per la CUP, que està essent investigada per la justícia espanyola per haver aprovat una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament. Abans de l’acte es va dur a terme una reunió de treball de càrrecs electes per acordar l’estratègia a seguir davant l’ofensiva judicial de l’Estat. Així doncs, el desembre passat la CUP ja va reafirmar el seu el seu suport als consistoris investigats per l'Audiència Nacional, i va defensar una vegada més el dret d'aquests a la desobediència davant d'una institució il·legítima, anacrònica i hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista. La formació va afirmar que vol ajudar a tots els regidors investigats a mantenir-se ferms en la defensa de la moció, perquè la formació considera aquestes desobediències com els primer passos cap a la creació de la república catalana.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid