Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SIMBOLS FEIXISTES
La CUP Palma també es posiciona a favor de l'enderrocament del monument de la Fexina
19/10/2015 Drets i Llibertats

La CUP Palma s'ha sumar a la crida d’algunes entitats a esbucar, definitivament, el monòlit de la Fexina. Per a la formació, monuments com el de la Feixina "són el símbol de la brutal repressió que patiren tants i tants mallorquins per les seves idees. Mallorquins que resten oblidats en fosses indignes i als que aquest monument, expressió de la megalomania feixista del passat, humilia doblement".

També apunta que no és un «component educatiu per recordar el drama de la guerra», com des d’alguns sectors s’ha manifestat. La pedagogia del que "significà el feixisme ha d’institucionalitzar-se en els centres d’ensenyament i museus, no al carrer", afegeix la CUP.

A més a més, puntualitza que el Monument de la Feixina no té cap tipus de valor artístic o patrimonial. I en tot cas, la CUP defensa que els criteris de valoració per aquest tipus de béns no es regeixin per valors acumulatius en virtut de si aquests són històrics, sinó selectius i subjectius en concordança amb els canvis socials, polítics o artístics. I que depenguin dels debats i decisions de la societat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid