Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independència
Cornellà de Llobregat aplega l'acte "La República Catalana: un pont de llibertat, justícia i progrés"

Esquerres per la Independència entén que la culminació del procés català pot servir com a detonant d’un procés constituent a l’estat i com a punta de llança de millores socials i econòmiques. Alhora, és important que en aquest camí ens oferim suport mutu amb la resta de forces de l’estat que lluiten per la plena llibertat.

15/06/2015 Política

El proper dissabte, el Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat aplegarà l'acte "La República Catalana: un pont de llibertat, justícia i progrés". Està organitzat per Esquerres per la Independència  i comptarà amb la participació de Néstor Salvador, del Sindicato Andaluz de Trabajadores; Ramon Cotarelo, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED); Esther Duro, responsable d’organització i membre de la comissió permanent d’Anova Irmandade Nacionalista; Carme Garcia, participant d’Esquerres per la Independència, membre del Secretariat Nacional de l’ANC i ex diputada per ICV (2003-2007) i Frederic Prieto, president de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat i primer alcalde en democràcia de Cornellà pel PSUC. L'acte serà conduït per el periodista Roger Tugas. 

Esquerres per la Independència recorda que a Catalunya, els darrers anys s’han produït grans mobilitzacions populars al voltant dels drets nacionals, socials i democràtics. L’origen rau en els pactes de sortida del franquisme, que confluïren en l’actual Constitució espanyola de 1978 i que abocaren a la Transició subsegüent, presidida per l’actual règim monàrquic i per un procés acordat ja sota pressió del denominats “poders fàctics”, que ha anat esdevenint progressivament de bloqueig i de reculada cada cop més sistemàtica en tots els camps.

Diverses circumstàncies fan que el procés català vagi més avançat i amb prou base social i política. Per contra, no sembla que les forces transformadores a la resta de l’estat tinguin prou força per aconseguir aquests objectius autònomament, tot i que el 24-M marca una tendència clarament a l’alça.

Esquerres per la Independència entén que la culminació del procés català pot servir com a detonant d’un procés constituent a l’estat i com a punta de llança de millores socials i econòmiques. Alhora, és important que en aquest camí ens oferim suport mutu amb la resta de forces de l’estat que lluiten per la plena llibertat.

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid