Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
Dissenyen una samarreta d'homenatge al periodista Ramon Barnils

Es tracta d'una samarreta d'homenatge a Ramon Barnils i a favor de la llibertat de premsa, amb el lema "BRNLS DON'T OBEY" i una imatge del periodista

24/02/2015 Comunicació

Productes de la terra ha dissenyat una samarreta d'homenatge al periodista Ramon Barnils i a favor de la llibertat de premsa, amb el lema "BRNLS DON'T OBEY", (Barnils no obeeix) fent una clara referència a l'artista nordamericà Shepard Fairey  i la seva obra i campanya "Obey Giant" (Obeeix el gegant).

Una Idea del dissenyador Josep Maria Ganyet i l’il·lustrador Jordi Calvís.

Un model per al periodisme independent

Ramon Barnils i Folguera (Sabadell, Vallès Occidental, 13 d'octubre de 1940 - Reus, Baix Camp, 14 de març de 2001) fou un periodista català. Al llarg de la seva intensa carrera va col·laborar als diaris Tele/eXpres, El Correo Catalán, Avui, La Vanguardia i El Mundo, i a les revistes Amb Potes Rosses, El Món, Ajoblanco i El Temps. També va treballar a les agències de notícies Europa Press i Agència EFE, on va impulsar el primer servei de notícies en català, els anys 80. Contrastant, MediaCat i el Grup Ramon Barnils són hereus de la tasca i la trajectòria de pensament i periodisme crític de Barnils.

Va ser molt actiu al a ràdio, i intervingué a Catalunya Ràdio des del naixement de l'emissora com "El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico", i "El mínim esforç", que presentava al costat de Quim Monzó i Jordi Vendrell (La Mercantil Radiofònica). També va ser a les tertúlies d'actualitat política del programa clausurat "L'orquestra" i "Postres de músic."

Barnils va ser un paradigma de la independència professional i del periodisme crític, i va exercir de professor de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona entre 1976 i 1985. També va exercir un gran mestratge sobre una àmplia generació de periodistes. 

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid