Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
Tot sobre el 9-N: 6.430 meses a 938 municipis

Us oferim tota la informació d'interès sobre la consulta del 9 de novembre: qui hi podrà participar i com

22/10/2014 Política

La pràctica totalitat dels municipis de Catalunya disposarà d'urnes per votar a la consulta del 9 de novembre. El 99,9% de la població no s'haurà de desplaçar del seu municipi per poder votar en el 9-N alternatiu.

Hi haurà un total de 1.255 locals de participació repartits per 938 municipis. Pel que fa a les meses de participació, n'hi haurà 6.430.

Més de 30.000 persones ja s'han inscrit com a voluntàries per a fer possible la consulta del 9 de novembre. D'aquests, més de 6.000 són funcionaris. Tot aquell qui vulgui ser voluntari té temps fins al 27 d'octubre per a omplir el formulari d'inscripció. Les tasques s'assignaran a partir del dia 30.
 
El Govern posarà en marxa una nova campanya informativa sobre com participar al 9-N. Així mateix, entre el 30 d’octubre i el 8 de novembre es preveu un període de deliberació participativa per fomentar el debat i l’expressió de la pluralitat d’opcions.

Dades dels dispositiu

·         1.255 locals de participació
·         938 municipis amb locals de participació
·         6.430 meses de participació
·         30.231 persones voluntàries (dades de les 10.30 hores del matí), de les quals 6.210 són funcionàries
 
Distribució territorial dels locals i meses de participació:
 
 
Territori
Locals
Meses
Alt Pirineu i Aran
74
104
Barcelona
390
4.311
Camp de Tarragona
158
493
Catalunya Central
182
459
Girona
229
592
Lleida
167
324
Terres de l’Ebre
55
147
Total
1.255
6.430
  
 
Qui hi pot participar?
 
Podran participar a la consulta totes les persones que el 9 de novembre de 2014 siguin majors de 16 anys i que disposin d’un document nacional d’identitat (DNI) on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya. Per participar-hi han de presentar el DNI vigent.
 
També hi poden participar els catalans i les catalanes que es trobin a l’exterior, que tinguin un document nacional d’identitat (DNI) on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya, o bé que presentin el DNI o passaport espanyol vigent juntament amb el comprovant d’inscripció en el Registre de catalans i catalanes a l’exterior o el Certificat del padró d’espanyols residents a l’exterior (PERE) en què consti l’adscripció territorial a Catalunya.
 
Les persones nacionals d’estats de la Unió Europea i d’altres estats que formin part de l’Acord sobre l’Espai Econòmic Europeu i Suïssa (països signants de l’Acord) per participar-hi han de presentar el document d’identitat o passaport vigent acompanyat del Certificat de registre de ciutadans de la Unió Europea, on consta el número d’identitat d’estranger i l’adreça de residència en un municipi de Catalunya.
 
Les persones nacionals de tercers estats per participar-hi han de presentar el passaport vigent acompanyat de la targeta d’identitat d’estranger (TIE) vigent, on consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya.
                                                                                                                 
Com es pot participar?
 
La consulta tindrà lloc el dia 9 de novembre, entre les 9 i les 20 hores, en el local i la mesa de participació assignats per raó de l'adreça de residència i del primer cognom. A partir del proper dimecres, 29 d’octubre, es podrà consultar el local i mesa de participació al web www.participa2014.cat, al 012 o als ajuntaments.
 
Per poder participar caldrà inscriure’s en el Registre de participants. La inscripció es fa efectiva moments abans de participar, signant en la llista numerada de participants, on cal indicar el nom i cognoms i el número del DNI o NIE.
 
Els catalans i les catalanes que resideixin o es trobin temporalment a l’estranger, poden participar el dia 9 de novembre, entre les 9 i les 20 hores (hora local), en els locals de participació habilitats a l’exterior.
 
Els catalans i les catalanes residents a l’exterior que vulguin votar a Catalunya i que no tinguin un DNI en què consti l’adreça de residència en un municipi de Catalunya participen en la seu habilitada a Barcelona al Passeig de Gràcia, 107 (Palau Robert).
 
Les persones cridades a participar que no ho hagin pogut fer durant la jornada del 9 de novembre poden presentar les seves aportacions en el registre de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat de Catalunya en els dies hàbils entre el 10 i el 25 de novembre de 2014.
 
El procediment per votar requereix presentar la sol·licitud d’inscripció en el Registre de participants i aportar una fotocòpia del DNI o NIE i el sobre amb l’opció de participació tancat. La persona ha d’introduir aquesta documentació en un segon sobre, que ha de lliurar al personal de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat de Catalunya. El material necessari està a disposició de les persones participants en el registre de les seus esmentades.
 
Període de deliberació participativa
 
El Govern ha previst un període de deliberació participativa entre els dies 30 d’octubre i 8 de novembre, durant els quals les administracions públiques de Catalunya reforçaran la disponibilitat de fomentar el debat i l’expressió de la pluralitat d’opcions existents en el si de la societat catalana.
 
Per fer-ho possible, es posaran a la disposició de les associacions i entitats interessades i els partits polítics la xarxa de 241 equipaments cívics repartits arreu del territori: casals cívics, hotels d’entitats, casals de gent gran i oficines de benestar social.
 
També es comptarà amb 64 equipaments culturals, bàsicament biblioteques, arxius comarcals i museus, que disposen de sales d’actes o reunions.
 
Així mateix, s’ha demanat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i als seus mitjans que, d’acord amb l’article 23.2 de la Llei 22/2005 de la comunicació audiovisual de Catalunya, elaborin i distribueixin programes, continguts i serveis audiovisuals orientats a la creació de condicions necessàries per a la plena eficàcia dels drets fonamentals de llibertat d’informació i de lliure expressió, i facilitin la participació dels ciutadans de Catalunya.
 
També es demanarà a les corporacions locals que promoguin la participació individual i associativa en els àmbits cívic, social, cultural, econòmic i polític, amb ple respecte al principi del pluralisme.
 
Tota la informació sobre el dispositiu del procés de participació ciutadana del 9 de novembre és disponible a la pàgina web www.participa2014.cat.
Valora
Rànquings
  1. Ha mort Núria Vidal de Llobatera i Pomar, lluitadora antifranquista i ecologista
  2. Les queixes lingüístiques ateses per Plataforma per la Llengua augmenten prop d’un 500 % en vuit anys
  3. Presentació del projecte "Rutes de la Llibertat" a Vilamaniscle (Alt Empordà)
  4. El veïnat del conegut Bloc Papallona de l’Eixample s’organitzen amb el Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya (SHSC)
  5. Conclusions de les Jornades "Biogàs, la bombolla inflamable"
  6. 39è Aniversari de la mort de l'independentista i comunista Quim Sànchez
  7. El lliurament dels premis Princesa de Girona 2025 es farà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona
  8. 13 anys que ens va deixar Josep de Calassanç Serra "Cala"
  9. La Marea Blanca en relació a les declaracions Parlament Honorable Consellera Olga Pané
  10. Indignació per la visita dels borbons a Catarroja
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid