Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUBA
Seminari sobre nacionalisme català a l’Havana

Els dies 28, 29 i 30 de setembre a l’Havana es farà un seminari sobre el nacionalisme català a Cuba commemorant els 86 aniversari de l’Assemblea Constituent del Separatisme Català que tingué lloc entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre de 1928 a L’Havana

27/09/2014 Internacional

El seminari se celebrarà al Departament d’Estudis Lingüístics i Literaris de la Facultat d’Arts i Lletres de l’Havana. El programa comença amb una introducció al nacionalisme català per Marta Escartín i Barbara Beatriz Laffita i amb la intervenció de Lluís Costa per parlar del nacionalisme com a punt de trobada entre cubans i catalans. El 30 de setembre, hi ha programades xerrades sobre temes com les associacions catalanes independentistes a Cuba durant el segle XX o les repercussions del nacionalisme català a Cuba al llarg dels anys vint. L’últim dia de les jornades estarà dedicat a les publicacions cubanes i la imatge que han construït del català i Catalunya.

Les jornades del seminari sobre el nacionalisme català a Cuba coincidiran amb el 86 aniversari de l’Assemblea Constituent del Separatisme Català que tingué lloc entre el diumenge 30 de setembre i el dimarts 2 d’octubre del 1928 a L’Havana. En les sessions de 1928, entre altres qüestions, es va aprovar La Constitució Provisional de la República Catalana que consta de 302 articles i destaca pel seu contingut progressista d’acord amb l’època. En aquells anys els catalans radicats a Cuba eren al voltant de 17.000. Estaven organitzats en nombroses societats benèfiques, lúdiques i polítiques. Entre aquestes darreres destacaven el Centre Català de L’Havana,  el Catalunya Grup Nacionalista Radical de Santiago de Cuba, el Bloc Nacionalista Cathalonia de Guantánamo i la Germanor Catalana de Camaguey. Algunes tenien les seves pròpies publicacions i la més notòria fou l’antològica La Nova Catalunya, del Centre Català de L’Havana.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid