Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
Els docents de les Illes criden a la vaga 15S

"Per aconseguir un curs normal i una educació normal"

14/09/2014 Educació

Els docents de Balears fan una crida a la comunitat educativa per tal de secundar aquest dilluns la primera vaga del curs. Mestres i professor es manifestaran, a les 12:00 hores, davant el Consolat de Mar per reclamar al Govern Bauzá un canvi. A primera hora, també s'han organitzat piquets informatius als centres. A Menorca i les Pitiüses també es celebraran concentracions i protestes.

L'Assemblea de Docents, els sindicats i algunes associacions de mares i pares, insten a Bauzá i a la Conselleria d'Educació a negociar les seves polèmiques polítiques per tal d'assolir la “normalitat” a tots els centres educatius. Sobre la taula els mateixos problemes que el curs passat: l'aplicació del TIL, els expedients als directors, la millora de les plantilles i l'aturada de retallades.

L'Assemblea ha assegurat que “la normalitat educativa està lluny d'assolir-se”. “Aquest dia de vaga suposa un toc d'atenció al Govern i una manifestació clara que la gestió del món educatiu és un veritable despropòsit, un caos”, ha afirmat.

El col·lectiu docent ha afirmat que “ens fan començar el curs amb uns projectes lingüístics que no han estat aprovats pels claustres, per motius pedagògics, en un 80% dels casos, absolutament fora de la normalitat que proclama la Conselleria”. El col·lectiu docent també ha recordat que continuen amb directors expedientats, recursos davant el TSJIB contra diverses actuacions i més de quinze centres amb directives imposades des de la conselleria, entre altres problemes.

L'Assemblea, també ha recordat que més de vuitanta centres ja han penjat el retrat de Camps, capgirada, en senyal de “desaprovació i de rebuig”. “Amb tot, seguim sense ser cridats a negociar, amb una actitud per part de la Consellera i els càrrecs adjacents que segueix tancada i enrocada”, ha afirmat.

El col·lectiu docent, finalment, ha defensat el dret a la vaga i ha assegurat que és necessari “diàleg, consens, una regulació racional (i dissenyada per experts i docents) de l'ensenyament de llengües, autonomia als centres educatius, recursos econòmics i personal suficient, per poder tenir un curs normal i un sistema educatiu normal”.

L'STEI-i, per part seva, ha assegurat que la mobilització de dilluns “ha de ser un dia de rebuig contundent” de les polítiques educatives de Bauzá i Rajoy, que atempten, a parer seu, “contra la bona qualitat de l'ensenyament, la presència de les llengües distintes del castellà a les aules de les nostres escoles, i suposen un cop mortal a l'atenció a la diversitat dels nostres alumnes”.

Concentracions i protestes

La protesta començarà amb l'establiment de diversos piquets informatius en els centres educatius. Les concentracions s'iniciaran a les 11:00 hores en diversos punts de Ciutat. Hi haurà una trobada a la Porta des Camp, una altra a la Plaça d'Espanya i una a la Plaça del Tub. Les tres marxes confluiran a les 12:00 hores davant el Consolat de Mar. Els sindicats i els docents esperen que sigui, altra vegada, una massiva marea verda en defensa de l'educació.

A Menorca, l'Assemblea de Docents de Menorca i la Federació de Mares i Pares (FAMPA) ha convocat una manifestació davant la Delegació d'Educació, situada al Josep Maria Quadrado de Maó. La protesta es farà a les 19:00 hores. Els docents fan una crida a la participació.

A Eivissa, la Coordinadora de Professorat Preocupat, al costat de la FAPA i els sindicats, també ha organitzat una concentració. La protesta es farà a les 19:00 hores en el passeig de l'Alamera. Està previst llegir un manifest reivindicatiu. Finalment, a Formentera, els docents han convocat una protesta a les 12:00 hores a la plaça de la Constitució.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid