Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Ribes posa fre a les marxes paramilitars durant les processons de Setmana Santa

El treball i les propostes del grup municipal UM9 han fet possible que es limitin les marxes paramilitars dels Legionaris durant la desfilada religiosa de Setmana Santa a Les Roques, nucli que forma part del municipi de Sant Pere de Ribres (El Garraf)

13/03/2014 Política

La processó amb desfilada de legionaris que s'organitza junt amb les processons de Dijous i Divendres Sant al nucli de Les Roquetes de Sant Pere de Ribes enguany no es podrà realitzar, gràcies a la limitació que n'ha fet l'Ajuntament, els prohibirà l'exhibició d'uniformes i armes.

L'anomenada "Hermandad del Santo Cristo" de Roquetes no podrà tornar a realizar la marxa paramilitar dels Legionaris durant la desfilada religiosa.

El nucli de Les Roquetes forma part de Sant Pere de Ribes, en què Ribes és el poble històric i les Roquetes una realitat diferenciada i durant anys un feu del PSC-PSOE. Un gran nucli urbà amb poc més de 50 anys d'història, que no ha parat de créixer urbanísticament i que ha determinat els governs locals del municipi

Els Antics Cavallers Legionaris de Barcelona fa cinc anys que realitzen un bloc a la processó de Dijous Sant de les Roquetes. Un fet que ha generat múltiples denúncies, pel component militarista, integrista i pel fet que es tracta d'exhibicions il·legals de grups paramilitars.

Anteriorment el grup municipal UM9 van entrar una moció al ple municipal en què rebutjava la presència a la Setmana Santa dels exlegionaris, però en aquell moment la moció va ser rebutjada pel conjunt dels grups políticis del consistori.

Ara, la Hermanadad del Santo Cristo porta a terme una recollida de signatures per avalar la presència de la Legió a la processó, i per ara ha recollit unes 1.500 signatures que enviaran al regidor de Cultura de Sant Pere de Ribes.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid