Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers d'illencs es manifesten contra les prospeccions petroliferes

La mobilització ha estat convocada per la plataforma Balears diu no i l’entitat ecologista Amics de la Terra.

23/02/2014 Territori

Ahir a la tarda, es van manifestar milers de ciutadans de les Illes per protestar contra les intencions del ministeri d’indústria espanyol de permetre la realització de prospeccions petrolíferes en aigües de l’arxipèlag, especialment a la zona de les Pitiüses. Una mobilització que ha estat convocada per la plataforma Balears diu no i l’entitat conservacionista Amics de la Terra, i a la qual han participat tots els partits polítics i sindicats, inclòs el PP, organització que ha enviat una nodrida representació, qüestió que ha generat polèmica entre els sectors més conscienciats que ho consideren un acte d’oportunisme.

A Palma la protesta va congregar a més de 5.000 persones, les quals van sortir de sa Feixina fins arribar al parc de la Mar, on es va llegir el manifest. Durant el recorregut de la marxa es van corejar lemes com “Balears diu no”, “el Mediterrani no és en venda”, “Mallorca no es ven, es defensa” o “Qui estima les illes no les destrueix” així com crits de dimissió contra el ministre espanyol Soria o José Ramón Bauzá. Paral·lelament a Eivissa es van concentrar més de 10.000 persones i a Menorca devers un milenar.

Al·legacions i manifest

Durant la lectura del manifest es va recordar que en el temps transcorregut d’ençà l’anunci de la possible posada en marxa de les prospeccions, s’han aconseguit més de 100.000 al·legacions, la meitat de les quals provenen d’Eivissa i Formentera, les illes que sortirien més perjudicades si, finalment, el projecte surt endavant. Així mateix, també s’ha remarcat que el “rebuig immensament majoritari a aquestes prospeccions és una realitat flagrant”, que “ningú vol petroli a les seves costes”. Per altra banda s’ha advertit dels perills que suposaria tot plegat per a la flora i fauna marina.

Finalment, el manifest conclou en “l’obligació moral de les ciutadanes i ciutadans de les illes a no quedar-se sense aigües cristalines, no a la destrucció de la flora i fauna marina, no a la destrucció del motor de l’economia, no a la massacre de la riquesa natural i no a un llegat malmenat de cara a les futures generacions”. D’altre costat, s’ha demanat un “canvi substancial en el model energètic cap a uns altres de més verds i renovables”.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid