Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Inicien una campanya a Eivissa per conscienciar sobre els riscos de les prospeccions petrolífera

Denuncien a l'empresa Cairn Energy que vol dur a terme una exploració del subsòl en diversos punts entre Eivissa i València, alguns a sol 30 quilòmetres de la costa, a més d'en altres zones del litoral mediterrani

25/08/2013 Territori

La plataforma Eivissa Antipetroliera, el grup ecologista GEN Eivissa i Amics de la Terra han iniciat  una campanya per conscienciar turistes i residents sobre els riscos que comportaran les prospeccions programades per Cairn Energy entre les costes de València i les Pitiüses. Per començar, han triat la platja de ses Salines.

Cairn Energy vol dur a terme una exploració del subsòl en diversos punts entre Eivissa i València, alguns a sol 30 quilòmetres de la costa, a més d'en altres zones del litoral mediterrani. Aquest projecte tindrà "un gran impacte mediambiental" i "contradiu moltes directives i normatives tant a nivell local com a nacional i internacional", segons els ecologistes

La campanya

La campanya consiteix en informar a la gent mitjançant una exposició de dos o tres minuts sobre les prospeccions que es pretenen dur a terme. Assenyalen l'empresa que està darrere d'elles i expliquen la posició del govern  sobre aquest tema. Posteriorment es fotografiaven a els qui estaven interessats aguantant un cartell amb el lema "Eivissa Antipetrolífera i un logotip d'una petroliera.

Una vegada fotografiats, es passava als banyistes informació de la pàgina de Facebook d'Eivissa Antipetrolífera, en la qual poden consultar les diferents accions que es duu a terme i connectar amb les pàgines de les altres organitzacions involucrades, va informar la coordinadora de l'àrea marina del GEN-GOB.

A més, van ensenyar dues fotografies de les conseqüències de l'accident a "Don Pedro", ocorregut fa sis anys a una milla nàutica de la illa, que mostren l'impacte de l'arribada del cru a la costa. Finalment, els voluntaris recollien les dades de la gent que es mostrava en desacord amb les prospeccions i els lliuraven un adhesiu i un fullet informatiu.

La campanya s'ha iniciat a ses Salines,  però van explicar que es repetirà en diferents platges de la illa en les properes setmanes. Una vegada acabada la temporada d'estiu, es duran a terme en altres punts, com els ports de les illes i les confraries de pescadors.

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid