Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Presentació a Martorelles de "Canviar la realitat", un llibre sobre el combat per la llengua

El quart títol de l’editorial Edicions del 1979 sobre l’activisme lingüístic dels GDL i les teories i conceptes desenvolupats pel sociolingüista valencià Lluís Vicent Aracil va ser presentat a Martorelles

14/12/2013 Llengua

Dijousal vespre es va presentar a la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles Canviar la realitat. Els Grups de Defensa de la Llengua i l’aplicació de la teoria sociolingüística a l’activisme lingüístic, amb l'autora, la filòloga Anna Poquet Botey, juntament amb en Carles Castellanos.

Segons la valoració realitzada per l'autora l'acte va ser del tot positiu "pel caliu que van crear els bibliotecaris (Alena i Marcel) i per l’interès dels assistents, amb els quals vam poder mantenir un fructífer debat."

Durant l'acte es va parlar dels Grups de Defensa de la Llengua, de la figura del sociolingüista valencià Lluís-Vicent Aracil, de la importància de l’estudi de la sociolingüística per tal d’entendre els processos pels quals passen les llengües en situació de minorització, de consciència lingüística i de militància lingüística, dels perills de la cooficialitat català-castellà, de la fal·làcia del bilingüisme. També es tractar temes candents, i concretament la notícia del dia: la publicació de la pregunta i la data de la consulta sobre la independència.

Canviar la realitat: un llibre com a eina per defensar la llengua

Al llarg de 188 pàgines, el llibre explica com com els Grups de Defensa de la Llengua (GDL) van aplicar a l’activisme lingüístic les teories i conceptes desenvolupats o creats pel conegut sociolingüista valencià Lluís Vicent Aracil. S’hi analitzen i comparen diversos textos produïts per aquest autor amb els que van produir els GDL, així com amb les declaracions, fetes en exclusiva, per testimonis i protagonistes d’aquella experiència.

Segons l’aiutora “la relació dels GDL i la sociolingüística crítica amb les teories aracilianes constitueix un exemple molt clar d’aprofitament i aplicació d’un corpus teòric a l’objectiu de capgirar la subordinació lingüística d’una nació sense Estat, unint pensament i acció, sociolingüística araciliana i voluntat de mobilització.”

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  5. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. Poble Lliure amb el veïnat de Paiporta per la seva mostra de ràbia i dignitat que ofert
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid