Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Editen un llibre adreçat als catalans que viuen en zones de contacte amb l'espanyol

La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle han presentat la guia "El català també és meu" com una eina adreçada a totes aquelles persones que volen aprendre el català però que encara no han començat a fer-ho, a aquelles que encara no ho han decidit perquè tenen certa resistència i a aquelles que ja el saben però que encara no s'han llençat a parlar-lo.

S'han editat 5.000 exemplars de la guia, que es distribuiran bàsicament al Principat de Catalunya -i de manera molt important a tota la zona metropolitana de Barcelona-, però també al País Valencià i a les Illes Balears.

22/10/2010 11:00 Llengua

La guia és bilingüe (en castellà i català) i exposa i argumenta els motius i les reflexions que els catalanoparlants d'adopció -aquelles persones que no tenen el català com a llengua primera però que l'han adoptada com a llengua d'ús habitual- han fet per tal de sentir com a seva la llengua catalana.

El català és una llengua parlada per moltes persones que la defensen conscientment però que l'abandonen en els seus hàbits lingüístics més quotidians i que, sovint, ho fan davant dels potencials nous catalanoparlants, tot fent més difícil encara el procés d'adopció lingüística, apunta l'entitat, que lamenta que aquesta actitud menysté l'important rol dels nouvinguts en el projecte de fer del català la nostra llengua comuna.

La guia, escrita pels membres de la comissió de Catalanoparlants d'adopció de la Plataforma per la Llengua, els quals ja han dut a terme aquest procés d'adopció lingüística, compta amb un pròleg de l'empresari i periodista Justo Molinero i s'estructura en sis fases per les quals passa qualsevol persona que vulgui adoptar el català com la seva llengua. Les sis fases recullen les resistències, prejudicis, obstacles i l'esforç a què s'enfronten aquestes persones, però també els beneficis de parlar el català. Finalment, la guia es completa amb una llista de recursos per a les persones que volen aprendre o millorar el català.

El català també és meu neix i apareix amb la plena consciència de ser un element necessari per a l'inici de la 'teràpia' col·lectiva que necessita el nostre país. Una 'teràpia' que, d'una banda, ajudi els potencials catalanoparlants d'adopció a adoptar la llengua i, de l'altra, faci prendre consciència als catalanoparlants d'origen de la gran necessitat de compartir-la. La distribució es realitzarà de manera especial a través dels diversos centres d'aprenentatge de català: sobretot a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, però també del programa Voluntariat per la Llengua i de diferents entitats privades.

 

Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  5. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
  9. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  10. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid