Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Assemblea de docents de les Illes posa en marxa una campanya per ensenyar en català

Faran arribar a tots els docents un manifest que porta per títol, “Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL"

04/11/2013 Educació
Presentació de la campanya "Exercim el dret a ensenyar en català" en roda de prensa Presentació de la campanya "Exercim el dret a ensenyar en català" en roda de prensa

Sota el lema “Exercim el dret a ensenyar en català”, l'Assemblea de docents de les Illes  ha presentat en roda de premsa una campanya a favor de l'escola en català pels professors que per “responsabilitat” i “coherència pedagògica” vulguin continuar ensenyant en català. 

La campanya s'articula al voltant d'un manifest que porta per títol, “Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL”, perquè els qui vulguin, puguin adherir-se i mostrar així el seu rebuig a l'actual sistema educatiu que només preveu que un terç de les classes s'imparteixin en català. L'adhesió al manifest serà totalment confidencial i que en cap cas transcendirà el nom dels professors o els centres que s'hi sumin. El que sí es farà pública és la xifra total de centres i professors que vulguin mostrar la seva “desobediència legítima” a la implantació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL). 

"El TIL és un projecte sense base pedagògica fet a cop d'improvisació"

L'Assemblea de docents argumenta que  la Conselleria d'Educació ha imposat un Decret sense cap tipus de consens, al qual els docents ens hi hem oposat i l'oposició s'ha fet explícita a través de 3 setmanes de vaga i amb la mobilització de tot el col·lectiu docent i tota la societat a través d'unes mostres de suport a les nostres demandes sense precedents.

Remarca que el suport social es veu clarament en el fet que, per exemple sortissin 100.000 persones al carrer el 29S o que el 70 % dels ajuntaments de Mallorca hagi rebutjat el TIL a través dels seus plens

I perquè fins a dia d'avui, totes les preguntes que s'han fet a l'administració en relació al TIL i la problemàtica que presenta la seva implantació, o bé no s'han contestat, o bé la resposta corrobora que es tracta d'un projecte sense base pedagògica fet a cop d'improvisació.

Garantir la cohesió social

L'Assemblea apunta que l'adhesió a la campanya serà absolutament confidencial pel que fa al docent i al centre i només trascendirà la quantitat de docents que s'adhereixen a aquest acte de desobediència legítima.

A més, afirma que aquesta és “l'única forma de garantir la cohesió social”, així com que no creuen en projectes imposats i no consensuats, en referència al TIL. Així mateix, davant qualsevol mesura repressiva que pogués emprendre l'Administració, es comprometen a romandre al costat dels docents que vulguin exercir la seva activitat en aquests termes.

Valora
Rànquings
  1. Palma acollirà la II Trobada de Dones dels Països Catalans
  2. Voluntat de construir una xarxa per trobar formes d'organització per incidir en la presa de decisions
  3. 40è aniversari de la manifestació per la llengua de l'MDT aturada per les càrregues indiscriminades de la policia espanyola
  4. Una llei de la selva de societats primitives.
  5. Xerrades del sindicat Intersindical-CSC a Girona
  6. Sant Jordi per la Llengua fa una crida per convertir el Sant Jordi en una diada en defensa del català
  7. Meridiana Resisteix: 1714 dies de lluita
  8. Comitès d’empresa dels Jesuïtes, Thau, Joan Pelegrí, Virolai i Maristes es mobilitzaran per la igualtat de jornada amb la pública
  9. Un policia espanyol s’infiltra dos anys en l’independentisme de Lleida
  10. “Cal garantir els grups singulars per combatre l’estigmatització dels centres”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid