Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espionatge polític
Deu recomanacions per evitar l'espionatge dels EEUU

Vilaweb ha publicat un interessant article sobre programes i actuacions que dificulten l'espionatge de les vostres comunicacions per part dels estats, especialment dels EEUU, estat que vulnera la confidencialitat, els drets i llibertats de milions de persones al món

26/10/2013 Comunicació

Aquestes recomanacions han estat publicades després de l'escàndol de la notícia que les nostres comunicacions són interceptades sistemàticament per l'agència de seguretat dels EEUU, la NSA.

Per evitar aquest espionatge l'article proposa diverses maneres d'anul·lar parcialment o dificultar aquest espionatge amb motivacions polítiques o econòmiques.

Entre aquestes mesures se citen la de xifrar les comunicacions i esquivar en la mesura possible els programes d’empreses nord-americanes (com Yahoo, Google, Skype, Apple, America Online, DropBox o YouTube), amb l'alternativa de YandexMail, el principal servei de correu rus, que encara no no està a l'abast de ser controlat.

També es recomana no fer servir els programes més coneguts i emprar els més nous, amb els exemples com el de Diaspora com alternativa a Facebook, OpenStreetMaps per evitar Google Maps, o el Piwigo davant del Flickr...

Les cerques al Google, segons aquest article, són una gran font d'informació per als serveis d'espionatge dels estats. A través de les cerques s'hi esbrinen moltes de les nostres intencions i interessos. Per això recomana bons cercadors alternatius que xifren les dades privades, com DuckDuckGo. Altres recomanacios apunten a defensar l'anonimitat a la xarxa davant l'espionatge, amb programes i xarxes completes que amaguen les adreces IP reals i que confonen els serveis d’espionatge, com per exemple el navegador Tor, que permet de circular anònimament per la xarxa i és tan simple de fer servir com qualsevol altre.

En aquest sentit, com alternativa als espais repositoris controlats s'hi planteja fer servir programes com Mega, Sparkleshare o UbuntuOne.

Altres idees recomanacions interessants d'aquest article és no pagar amb targeta i fer-ho en metàl·lic, no comunicar-se amb la veu per mòbil, ja que sorprenentment és més fàcil d'espiar una conversa oral.  I, sobretot, treure la bateria del mòbil com a la millor manera d’assegurar-se que el telèfon no fa pings ni envia cap senyal.
Valora
Rànquings
  1. 'El Inhumano' de 'La infiltrada', assenyalat per tortures a Via Laietana i a Gipuzkoa
  2. Un vídeo “descobreix” que segurament el PNV va ser el primer partit del món a donar un sentit polític a l’esvàstica
  3. El 40% dels estafats per la moneda promoguda per Javier Milei són de l'Estat espanyol
  4. Alçar-se, espolsar-se i començar a picar pedra
  5. Cantada per denunciar l'empresonament d'Hasél davant la presó de Ponent
  6. Mentides que amaga la proposició no de llei sobre la vida activa de les centrals nuclears
  7. María Luisa Gutiérrez, productora de 'La Infiltrada', fa un discurs homenatjant a la policia espanyola després de rebre un premi Goya
  8. Es constitueix "Revoltes de la Terra" per aglutinar el combat ecologista als Països Catalans
  9. Entitats veïnals i d'habitatge presentaran les dades de l'especulació a l'Eixample de Barcelona
  10. Xavier García Albiol fa "embajadores de la marca Badalona" a dos empresaris espanyolistes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid