Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Concentracions davant les seus del PP en contra de la Llei Wert

En una de les protestes contra la LOMQE, un dels propietaris de l'edifici on hi ha la seu del PP a Granllers va agredir un periodista de Nació Digital empenyent-lo i trencant-li la càmera fotogràfica.

11/10/2013 Educació

A nombroses ciutats i pobles del sud de l'Albera, ahir a la tarda es van fer concentracions davant de les seus del PP per l'aprovació al Congrés de Diputats espanyol. A Barcelona, la concentració va aplegar centenars de persones. També hi van haver protestes a València, Alacant, Castelló, Massamagrell, Gandia, Altea, Dénia, Alcoi, Torrevella, Elx, Vall d'Uixó, Benicarló i Granollers entre altres.

Precisament en aquesta localitat, un dels propietaris de l'edifici de la plaça de les Olles de Granollers on hi ha les seus del PP i d'Unió ha agredit aquest vespre un periodista de NacióGranollers, empenyent-lo i trencant-li la càmera fotogràfica, segons informa aquest mitjà. Tot plegat ha enterbolit un acte de protesta convocat per la CUP i Arran contra la LOMQE, aprovada aquest dijous al Congrés només amb els vots del PP. A la protesta, que ha aplegat una quarantena de persones, s'ha pintat una pancarta on es podia llegir "Ni LOMQE ni LEC, ni decret de plantilles".

Frenar la Llei als tribunals

Des de l'executiu català es considera que encara hi ha moltes possibilitats de frenar la LOMQE, que ahir va aprovar el Congrés en passar-hi el PP el corró de la seva majoria absoluta. Tan bon punt la norma es publiqui al BOE, previ pas pel Senat, el govern català la portarà al Tribunal Constitucional. I com que, a diferència del que passa si qui va al TC és l'Estat, el recurs no implica la suspensió cautelar de la norma, el govern remarca que, mentre duri la disputa, les escoles aplicaran la llei catalana de normalització lingüística.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va insistir ahir en aquest punt, i va garantir que la batalla contra la denominada llei Wert no l'hauran de fer els docents, com ha passat a les Illes amb la reacció contra el decret de tractament integrat de llengües (TIL), sinó la Generalitat, que és “la que té la responsabilitat de defensar el model lingüístic català”. Aquí, diu Rigau, no hi haurà “insubmissió”, sinó “un tractament molt ajustat de la normativa”, i serà el govern el que decideixi si “determinats preceptes d'aquesta llei”, que no va concretar, s'incorporen o no a la norma catalana.

Per la seva banda, l'STEPV – Intersindical Valenciana considera que la LOMQE és una llei clarament “segregadora, classista, mercantilista, privatitzadora, antidemocràtica, sexista i antivalenciana que només té el suport del PP, UPD i la jerarquia catòlica”, argumenten des del sindicat. “Mentre que la majoria dels partits polítics, els sindicats, les associacions de pares i mares, les organitzacions estudiantils i el conjunt de la societat no la comparteixen”, asseguren.

El Sindicat defensa una llei que considere l'ensenyament públic “com l'eix vertebrador del sistema educatiu; possibilite una veritable gestió democràtica dels centres; siga una escola inclusiva, laica, valenciana, de qualitat...i respecte els drets del personal que hi treballa”.

El conjunt de l'Esquerra Independentista considera aquesta llei nefasta amb punts totalment retrògrads. Tot i les moltes implicacions que suposa, fa quatre grans atacs al model actual: "Avança en la mercantilització de l’ensenyament públic, potencia la segregació classista, promou la separació per sexes i Ataca frontalment el model d’immersió lingüística en català."

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid