Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
SMxI: Cent entrevistes i fotos tunejades per la independència

El web de Sants-Montjuïc per la Independència (SMxI) ha desenvolupat tota la imaginació i recursos possibles en la tasca per difondre el missatge independentista.

26/08/2013 Política

Aquest nucli local de l'ANC nascuda el juny del 2011 es defineix com "una iniciativa transversal, sorgida de la societat civil, que serveix d’eina per fer créixer i aglutinar el més gran moviment cap a la independència que hi ha hagut al nostre país." Es tracta dels nuclis d'aquest moviment popular més actius del país, i segurament el que compta amb un web més actiu i imaginatiu.

100 entrevistes per la independència

El web de Sants-Montjuïc per la Independència ha superat les 100 de de les entrevistes a persones reconegudes al veïnat, que durant els darrerers mesos ha anat publicant al seu web. Entre aquests entrevistats i entrevistades trobem l'activista Agustí Argimon de Sants, Cesk Freixas, Francesc Ribera ‘Titot’, Conrad Son o Anna Arqué.

 

Estelades tunejades

El web de Sants-Montjuïc per la Independència també conté una secció dedicada a fotomuntages amb estelades en llocs emblemàtics del Discricte. Es tracta d'un recurs imaginatiu de molt impacte i que presenten molta versemblança. Les fotos "tunejades", a més, van acompanyades d'un text explicatiu sobre el perquè un estelada hauria de ser penjada en cadascun dels indrets.

 Així, la l'entrada SMxI proposa penjar l’estelada a… l’estació de Magòria proposen posar una estelada "a la vella estació de Magòria, que estava en ple funcionament cap al final de la Primera Guerra Mundial, quan moltes nacions oprimides als llarg dels segles van aconseguir la seva llibertat."

Per al castell de Montjuïc, "que guarda un trist record per a moltes generacions de barcelonins." I "És una fortificació que no ha defensat mai la ciutat: el van bastir per reprimir la seva gent. Durant segles, les bales dels canons anaven directes cap a Barcelona. I va esdevenir presó terrible i escenari de la tortura i la mort de molts catalans, entre ells el pedagog Ferrer i Guàrdia i el president Companys" proposen que ara hi onegi estelada amb total llibertat.

També fan aparèixer l'estelada al monument de La Dona i ocell de Joan Miró com "un reconeixement cívic a l’artista del nostre primer Ajuntament democràtic i una decisió estètica desacomplexada. Si vam ser capaços de plantar un ocell de 22 metres d’alçada a la confluència de dos carrers importants de Barcelona, que no serem capaços de fer ara!" I dediquen el "als membres de l’Opus Dei que ocupen algun ministeri espanyol."

També al Palau Sant Jordi "perquè és molt més que un pavelló d’esports: recordem que allà va ser on l’ANC va fer la seva assemblea constituent el 10 de març de 2012."

La sensibilitat social no està exempta en aquestes elaboracions artístiques i humorístiques, i diquen un "tunejat" a “La Canadenca” "nom popular de l’antiga central elèctrica Barcelona Traction, Light and Power Company, Limited" recordada "per la vaga del febrer i el març de 1919 que, juntament amb la dels treballadors de les filials i d’altres empreses del sector, va deixar sense corrent elèctric i va paralitzar totalment Barcelona i bona part del seu l’entorn. La vaga de La Canadenca ha constituït un gran fita del moviment obrer català."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid