Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Història
Reacció de la premsa espanyola després de la 1a Universitat Nova Història

""no tenim res a amagar, podem aportar documentació rigorosa, explícita, que demostra àmpliament que les nostres tesis no són errònies", manifesta l'INH.

14/08/2013 Cultura

Aquest diumenge, la premsa espanyola es va fer ressò de la celebració de la 1a Universitat Nova Història (UNH). El diari El Mundo s'hi va referir a la portada i va dedicar-hi gairebé una plana sencera. Ara bé, els organitzadors de l'esdeveniment acadèmic lamenten el to tendenciós habitual en aquest mitjà i algun error en la informació.

A conseqüència d'aquesta notícia, la xarxa ha reflectit amb comentaris i insults que plasmen la impotència, la ràbia i la incapacitat reflexiva d'aquells qui no volen escoltar cap argument perquè no estan ni tan sols disposats a qüestionar-se que la Història hagués pogut anar d'una altra manera, i menys encara si això dóna protagonisme a Catalunya o a personatges pertanyents a la nació catalana, segons manifesta l'Institut Nova Història (INH)

El Mundo dóna un protagonisme més que excessiu a CiU i al fet que la UNH s'hagués finançat parcialment amb diners públics. No diu, en canvi, que la principal font de finançament han estat les mateixes inscripcions dels alumnes. Malgrat això, els organitzadors de la 1a Universitat agraeixen el temps i l'espai que els hi dediquen, ja que són conscients que això els ajuda a continuar creixent i a fa que el seu missatge s'estengui encara més. "Com diu una de les màximes del màrqueting, més val que parlin de tu, encara que sigui malament. O com deia Dalí, el més important és que parlin de mi, encara que sigui bé" afirmen

També manifesten que "ens hauria de fer reflexionar el fet que hagi estat la premsa espanyola, i no pas la catalana, on la notícia va passar gairebé desapercebuda, la que hagi dedicat un espai més destacat a la 1a UNH. Encara ens cal deslliurar-nos de les pors o dels condicionants del què diran i situar-nos al present, on la llibertat d'expressió és una realitat i on cal donar a les notícies el grau d'importància que els correspon en funció de les seves implicacions socials, econòmiques i polítiques". Són que "els catalans els qui hem d'estar més interessats a aprofundir en aquests estudis, més encara davant el maltractament cultural i financer que pateix dia rere dia Catalunya per part de l'Estat Espanyol i quan hem de decidir quin ha de ser el nostre futur"

Des de l'INH assenyalen que estan oberts a tota la premsa mundial, "no tenim res a amagar, podem aportar documentació rigorosa, explícita, que demostra àmpliament que les nostres tesis no són errònies. La manipulació i tergiversació de la història de Catalunya es va produir durant segles, i ja no ho diu només En Jordi Bilbeny. Avui som molts més els qui ho veiem, som molts més els qui no ens creiem una versió que no s'aguanta per enlloc, que és impossible".

Segons l'INH, "avui en dia tothom pot adonar-se d'aquesta gran presa de pèl col·lectiva, ja siguin biòlegs, enginyers, informàtics, lingüistes o historiadors. Només cal aplicar el mètode científic i contrastar les dades del relat de la història oficial per descobrir que es tracta d'un muntatge. Avui en Bilbeny ja no està sol i, per tant, atacar-lo a ell no és suficient per seguir arraconant les seves tesis. Les coses han començat a canviar i aquesta 1a Universitat a Crespià n'és un exemple".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid