Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra Independentista
Representants de moviments juvenils dels Països Catalans exposen les seves experiències al Rebrot'13

La xerrada, que posava l'accent a la necessitat d'autoorganitzar-se per seguir essent l'alternativa, va reunir més de 100 persones. Més tard, durant l'acte polític l'Ateneu de Sant Celoni en va aplegar mig miler.

07/07/2013 Cultura
Xerrada sobre el moviment juvenil al Rebrot'13 Xerrada sobre el moviment juvenil al Rebrot'13
La tercera jornada del Rebrot’13 va estar especialment dedicada al moviment juvenil. Per això, a quarts de dotze i fins a quarts de tres, va tenir lloc un dels actes més importants de la jornada: la xerrada sobre el moviment juvenil dels Països Catalans.

La sala petita de l’Ateneu es va omplir amb més de 100 persones que volien sentir els ponents, tots ells representants de lluites dins l’esquerra independentista.

En primer lloc, Albert Martín i Mireia Foradada, van parlar de la necessitat de prendre consciència de les capacitats que es tenen i de les desigualtats que es pateixen per poder articular bé el moviment. Van comentar que el poder adult i les institucions, que perpetuen el capitalisme i el patriarcat, són els principals opressors dels joves i que per acarar-s’hi cal autoorganitzar-se i disposar d’espais propis des d’on plantejar el canvi.

David Carmona, exportaveu del SEPC, va deixar clara la necessitat de no dependre d’un partit polític o organització adulta. A més, va dir que cal actuar col·lectivament i exaltant la resistència per visualitzar el moviment juvenil com a actor polític.

D’altra banda, en Diego i en Dani, del Casal Popular de Joves de Lleida, han explicat la funció d’aquest espai. I és que és un lloc de trobada de diversos col·lectius que reivindiquen els joves com a subjecte polític, l’autogestió i les alternatives a l’oci capitalista. Creuen que es tracta d’un espai molt important perquè permet la interacció dels diferents col·lectius.

En Gerard i l’Adrià, de la Coordinadora Jove de la Creu Alta, van explicar també l’origen d’aquest organisme: diferents col·lectius necessitaven organitzar plegats actes de la festa major i arran d’això va néixer aquesta xarxa, que va molt més enllà d’aquest primer objectiu. A través d’aquest ens denuncien els solars inutilitzats de la ciutat, han fet un hort urbà, etc.

D’altra banda, l’Àlvar, de la Marxa Jove en Defensa del Territori, va explicar aquesta iniciativa mallorquina, que permet que les entitats juvenils cooperin i que els joves coneguin el territori. La marxa els ha permès, a més, començar lluites com l’oposició a la construcció d’una carretera que vulnera un espai que volen preservar.

En Miquel, de Reviscola, va parlar d’aquest ens, que treballa al País Valencià per promoure entre els joves la llengua i cultura catalanes ja que consideren la cultura una eina d’emancipació dels pobles.

I, finalment, la Júlia, de la Coordinadora de Casals de Joves Autogestionats de Catalunya, va parlar de la funció que aquesta organització realitzava: aquesta eina permet l’ajuda mútua entre aquests espais autogestionats i potenciadors d’un oci alternatiu, que són una manera de fer política.

Acte polític

A la tarda, també va tenir lloc l’acte polític del Rebrot’13, el més important de la jornada juntament amb la xerrada del matí. Mig miler de persones van ocupar l’Ateneu celoní per sentir els discursos d’Arran.

Diversos militants de l’organització juvenil van conduir un acte que ha recollit la feina realitzada i que ha exposat els principals eixos ideològics a través de vídeos, parlaments, mostres de cultura popular i l’actuació de Xavi Sarrià, Miquel Gironès i Miquel Ramos en memòria de Guillem Agulló.

 

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid