Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
La COS se solidaritza amb el SAT per la detenció de Diego Cañamero
11/07/2013 Laboral
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha volgut manifestar mitjançant un comunicat el seu suport al Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT) per la detenció del seu portaveu nacional, Diego Cañamero, que ha estat detingut aquest dimarts 9 de juliol, a les 18.05, en el Centre Obrer Diamantino García d'El Coronil (Sevilla), on estava reunit amb la Permanent Nacional del SAT.

Cañamero i altres dirigents del SAT s'han declarat insubmisos judicials en protesta per la repressió que aqueix sindicat pateix des de fa anys. Criminalitzat pels governs tant d'un signe com de l'altre, el SAT és el sindicat més represaliat d'Europa: acumula 400.000 € en multes, 350 sindicalistes processats i 60 anys de petició coŀlectiva de presó. En paraules del sindicalista andalús: «No es tracta pas d'un desafiament ni d'una falta de respecte envers els jutges, a qui respecto, sinó d’una protesta civil i pacífica contra una campanya de repressió i criminalització dirigida pel govern per a liquidar el sindicalisme andalús de classe». El SAT fa anys que practica l'acció directa no violenta en una modèlica trajectòria de lluita que és un exemple de dignitat i coherència per a tots nosaltres.

Des de la COS, s'han volgut solidaritzar amb Diego i amb la resta de companys i companyes del SAT, i els encoratgen a "continuar en la lluita per la defensa de poble treballador andalús, una lluita que és la mateixa de la classe obrera de tot el món"; així mateix, el sindicat també ha rebutjat "l’acorralament judicial i totes les altres formes de repressió" a què l’estat espanyol sotmet el sindicat andalús. Per últim, s'ha exigit la posada en llibertat de Camarreño sense càrrecs.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid