Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judicial
L'MDT i la COS donen suport al sindicalista represaliat Diego Cañamero

El SAT és el sindicat més perseguit de tot Europa

30/05/2012 Drets i Llibertats

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han fet públic el seu suport al portaveu nacional del Sindicat Andalús del Treball (SAT), Diego Cañamero, que va ser detingut el passat 18 de maig per part d'agents de la policia espanyola. Cañamero va sortir en llibertat el mateix dia però torna a estar en cerca i captura per un altre cas.

La detenció va ser ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 12 de Sevilla després de decretar "la recerca, detenció i personacio de Diego Cañamero Valle, secretari general d'aquest sindicat, per incompareixença a les crides efectuats per aquest Jutjat". El SAT va decidir l'any passat que els seus dirigents es declaressin "insubmisos judicials" davant la repressió que pateix aquest sindicat amb multes que superen el mig milió d'euros, peticions de presó de més de 60 anys i prop de 400 sindicalistes processats, fet que converteix al SAT en el sindicat més represaliat de tot Europa.

La COS denuncia que "aquesta no és més que una mostra més de la política repressora de l'Estat espanyol envers les persones i els col·lectius que lluiten per la seua llibertat". En aquest context, remarca que el SAT, i el mateix Diego Cañamero, "du diversos anys lluitant fortament per capgirar la situació d'opressió que pateix la classe treballadora andalusa i a causa d'aquesta batalla digna l'Estat espanyol no cedeix en la pressió".

També lamenta que encara que Cañamero quedi lliure sobre ell pesa un estat de persecució permanent, ja que segueix estant sota ordre de crida i cerca. Per això, la COS demana el cessament absolut de tots els càrrecs penals i processos judicials contra la militància del SAT.

 

De la seva banda, l'MDT remarca que "la nació andalusa ha estat i continua sotmesa a un altíssim nivell d'explotació i espoliació continua del poble treballador i especialment dels i les jornaleres per part de l'Estat espanyol, amb la col·laboració necessària de la burgesia autòctona, que l'ha condemnat a perpetuïtat a patir la misèria i la precarietat".

En aquest context, reconeix que el SAT s'ha destacat per la defensa dels interessos de classe dels jornalers i treballadors en general, així com els interessos del poble andalús. L'organització independentista ha exigit la fi de la persecució de Cañamero i el cessament de l'assetjament econòmic, polític i judicial al Sindicato Andaluz de Trabajadores.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid