Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
El Compromís per Cerdanyola fa públic un balanç dels dos anys de mandat

La candidatura Compromís per Cerdanyola (CxC) ha fet públic un document com a balanç de l'activitat institucional realitzada durant els dos primers anys de la legislatura 2011-2015 (entre els mesos de juny del 2011 i maig del 2013)

14/07/2013 Política

Es tracta d'un balanç que forma part dels compromisos ètics i de transparència que la candidatura popular va adquirir amb els seus votants i amb la població.

Per al Compromís per Cerdanyola (CxC) aquest balanç "és un instrument de la política de transparència i rendiment de comptes del Compromís, tant davant la militància del col·lectiu com el conjunt de la ciutadania de Cerdanyola del Vallès." També destaquen que el treball polític realitzat simultàniament a dins i a fora de la institució municipal no és patrimoni exclusiu dels dos electes d'aquest grup al consistori de Cerdanyola, sinó que "l'òrgan de debat, decisió i coordinació del treball municipal és la pròpia assemblea setmanal del nostre col·lectiu, un espai obert a totes les persones que d'una forma o altra participen del nostre projecte polític."

Un acte per retre comptes amb la ciutat

Dimecres passat el CxC va realitzar un acte en què per anunciar aquest balanç, en què també hi van participar el diputat per la CUP-AE David Fernàndez i el regidor del COP-Compromís per Ripollet José María Osuna. Durant l'acte Fernàndez va exposar que el grup CUP-AE "hem pogut constatar que l’espai parlamentari és un espai del poder tradicional d’una eficàcia política limitada, una maquinària centrípeta per assegurar que res no canviï i que aprova mesures al servei del mercats financers que acaben creant un país amb el 30% de la seva població en perill d’exclusió".

Durant aquest acte l'actual portaveu del grup municipal CxC Carles Escolà va enumerar alguns dels principis de l'activitat política al municipi, com la no professionalització i remuneració dels càrrecs polítics, la transparència, la presència als espais on es decideix la política que afecta al municipi per servir d’instrument a totes les lluites que hi ha al carrer. Altres de la candidatura i dels moviments populars de la ciutat van exposaqr quina ha estat, a grans trets, la tasca del grup municipal, que ha combinat el control i seguiment de l’acció de govern amb una oposició proactiva amb una àmplia bateria de propostes com podrien ser una fiscalitat progressiva i més justa reequilibrant la pressió fiscal; la recuperació de concessions i gestió directa dels serveis municipals; la neteja dels abocadors a tot el terme municipal o el no pagament del que es considera deute il·legítim contret amb els bancs. Propostes que, tot s’ha de dir, sempre han quedat damunt la taula.

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  5. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. Poble Lliure amb el veïnat de Paiporta per la seva mostra de ràbia i dignitat que ofert
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid