Unes 800 persones van ocupar ahir al vespre el Palau del Cinema, propietat del Grup Balañà per presentar el documental "4F: Ni oblit ni Perdó", és un treball d’investigació videogràfica que pretén donar a conèixer la veritat sobre el cas 4F, un dels casos de corrupció policial més greus que s’han destapat a Barcelona. Cal recordar que nou persones van ser condemnades per la seva suposada relació amb l'agressió a un agent de la Guàrdia Urbana, el 4 de febrer del 2006.
La projecció estava programada a l'associació Recursos d'Animació Intercultural (RAI) però un cop allà els convocats s'han desplaçat a peu fins al Palau del Cinema a la Via Laietana de Barcelona que roman tancat des del 2001. Han forçat la porta i han entrat a l'espai que ha estat batejat amb el nom de cinema Patricia Heras. Dedicat a la jove que es va treure la vida l’any 2011 per demostrar la seva innocència.
En un comunicat de la "Comissió Audiovisual del 15M" s'indica que s'ha escollit aquest indret perquè està a pocs metres d’on van començar els fets d’aquell 4 de febrer del 2006, però també per reivindicar un espai de cultura massa emblemàtic, que porta massa temps tancat. També s'informa la intencionalitat i la durada de l'acció, "No hem vingut a trencar res ni a emportar-nos res: simplement volem fer ús durant 24 hores d'un equipament que porta 12 anys en desús, en una ciutat on la cultura s'està convertint, ara més que mai, en un luxe impagable". A més, es demana l'anul·lació de les condemnes i que es declari nul el judici del 4F, que es reobri el pressumpte cas de tortures contra els detinguts i que "es condemnin els policies que van participar en el muntatge, els polítics i els jutges".
La nit del 4 de febrer de l'any 2006
El cas es remunta a la nit del 4 de febrer de l'any 2006, quan en el transcurs d'una càrrega policial de la guàrdia urbana al carrer Sant Pere més Baix, un agent antiavalot va resultar ferit greu per l'impacte d'un gran objecte. L'actuació policial es va produir a les portes d'un local on es feia una festa, i la defensa de la desena de persones que van ser detingudes per aquells fets sempre va donar veracitat a la versió que explicava les ferides del policia per l'impacte d'un test que va caure des del terrat del local on es feia la festa. Els policies municipals implicats sempre van dir que l'agressió la van protagonitzar els joves que eren a peu de carrer, i arrel d'aquesta segona versió quatre persones van ingressar a presó. Una d'elles era Patricia Heras, qui va decidir suïcidar-se per tal de no retornar al centre penitenciari. Rodrigo Lanza encara es troba tancat a la presó de Quatre Camins.
Amnistia Internacional va denunciar el cas i les tortures que van rebre els tres detinguts principals. Patricia Heras va denunciar també maltractaments.
El documental, financiat mitjançant el micromecentage, ha estat realitzat per la productora independent "Metromuster".