Heras havia explicat al seu bloc la seva versió dels fets, contrària a l'acceptada pel tribunal. Al bloc explica que després de tres anys d'espera l'Audiència Provincial de Barcelona la va condemnar l'any 2008 a ella i a un company a tres anys de presó per un suposat atemptat contra l'autoritat consistent a llançar una tanca de metall contra un agent de la llei, ferint-li la cama. Segons Heras, la tanca mai va aparèixer i ells mai van ser al lloc dels fets. Amb tot, l'agent va patir una agressió més greu que el va deixar tetraplègic però del qual no s'acusa Heras. Llavors l'exalcalde Joan Clos havia al·legat que les ferides de l'agent havien estat provocades pel llançament d'un test.
Tot i això després es va canviar la versió i es va afirmar que les ferides havien estat causades per una pedra. Patricia Heras, en qualsevol cas, no va ser acusada d'això sinó del posterior llançament d'una tanca contra la policia que li va provocar un blau a la cama, acusació que ella nega, tot afirmant que ni tan sols era al lloc dels fets.
Al gener de 2008 Heras va ser jutjada a l'Audiència Provincial de Barcelona i condemnada, amb Alfredo Pestana a tres anys de presó per atemptat contra l'autoritat. Els condemnats van recórrer al Tribunal Suprem espanyol que el 3 de juny de 2009 va ratificar la sentència imposada per l'Audiència Provincial de Barcelona. Posteriorment van demanar un indult al consell de ministres que no els va ser concedit. A l'octubre de 2010 Patricia Heras va ingressar a la presó de Wad Ras de Barcelona i el 18 de desembre de 2010 va passar a la secció oberta, amb l'obligació de tornar a dormir cada dia a la presó. El 26 d'abril de 2011 es va suicidar a casa seva. Per aquests fets hi ha en presó tres persones més, Juan Pintos, Alex Cisterna i Rodrigo Lanza.
Amnistia Internacional va denunciar el cas i les tortures que van rebre els tres detinguts principals. Patricia Heras va denunciar també maltractaments.
{youtube}u6FmkvgLRi4{/youtube}
{vimeo}9269361{/vimeo}