Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
La CUP-AE demana la compareixença dels caps dels Mossos sobre l'ús de pilotes de goma

David Fernàndez, ha volgut recordar que la seva participació en aquesta comissió pretén " la prohibició definitiva, d'una vegada per totes, de les bales de goma per part dels Mossos d'Esquadra"

14/05/2013 Drets i Llibertats
Manifestació en contra de les bales de goma Manifestació en contra de les bales de goma | Autor: Ojo con tu ojo

La CUP-AE ha registrat avui les peticions de compareixences i documentació per l'elaboració del Pla de Treball de la "Comissió d'Estudis dels models de seguretat i ordre públic i de l'ús de material antiavalots en esdeveniments de masses". Les compareixences i experts en la matèria proposats per la CUP-AE sumen una llista de 29 persones. El debat sobre el pla de treball de la comissió es farà aquest dijous 16 de maig a les 10 del matí.

La creació d'aquesta comissió es va aprovar el passat 27 de febrer al ple del Parlament de Catalunya amb 113 vots a favor de CUP, CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i 14 vots en contra del PP. La creació d'aquest comissió va vindre motivada pel cas Ester Quintana i pel fet que des del 2001 fins a 9 persones han perdut ulls per l'ús de piolets de gomes. El diputat de la CUP-AE, David Fernàndez, ha volgut recordar que la seva participació en aquesta comissió pretén " la prohibició definitiva, d'una vegada per totes, de les bales de goma per part dels Mossos d'Esquadra".

Interior, moviments socials i experts internacionals

La CUP-AE demanarà les compareixences de Ramon Espadaler (Conseller d'Interior), Manel Prat (Director General dels Mossos d'Esquadra), Núria Aymerich (Directora de l'ISPC), Sergi Pla (Ex-comissari General de Recursos Operatius del CME), Daniel Pérez (Comissari del CME), Marc Caparrós (Inspector de la BRIMO), Ferran López (Comissari de Coordinació Central del CME), Simón Cayuela (Ex-sotsinspector de la BRIMO) i de l'agent 14.211 (Escopeter de la BRIMO investigat pel cas Ester Quintana).

Per altra banda també s'ha demanat la compareixença de col·lectius Ojo con tu ojo i Stop Bales de Goma, de les organitzacions antirepressives Alerta Solidaria i Rereguarda en moviment. En l'àmbit dels experts es demana la compareixença de representats de la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura, l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, de la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona i d'Amnistia Internacional. També es requerirà la presencia de Mauro Palma (Expresident del Comitè Europeu per a la prevenció de la Tortura del Consell d'Europa), Letif Hüseynov (President del Comitè Europeu per a la prevenció de la tortura), Celso Das (Cap de la Delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura que va visitar Catalunya el 2012), Olivera Vulic (Membre de la Delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura que va visitar Catalunya el 2012) i Andres Magnussos (Membre de la Delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura que va visitar Catalunya el 2012). Finalment en l'àmbit de les conseqüències físiques i psíquiques s'ha demanat la compareixença d'experts mèdics: de la revista mèdica internacional The Lancet i de l'Institut Oftalmologia del Clínic de Maternitat.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid