Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tecnologies en català
Softcatalà presenta la versió 2.5.0 del corrector ortogràfic lliure en català
21/02/2013 Llengua
Softcatalà presenta la versió 2.5.0 del corrector ortogràfic lliure en català Softcatalà presenta la versió 2.5.0 del corrector ortogràfic lliure en català
Softcatalà ha presentat la versió 2.5.0 del corrector ortogràficlliure i gratuït català. Aquest corrector ortogràfic està compost per un lèxic i unes regles ortogràfiques. Incorpora les variants dialectals del valencià i el balear. És important destacar que, com que és ortogràfic, no fa correccions de caràcter sintàctic, semàntic ni gramatical.

Aquest corrector s'utilitza avui dia en més d'una dotzena de programes lliures, incloses les versions catalanes de programes com ara l'Abiword, el LibreOffice, l'OpenOffice.org, el Firefox, el Thunderbird i el Chromium i està incorporat de sèrie en la majoria de distribucions GNU/Linux. També ha anunciat que s'ha començat el procés per actualitzar el corrector en totes aquestes aplicacions.

Softcatalà ha informat que també ofereix aquest corrector via web com a servei gratuït de correcció ortogràfica de textos en català. Aquest servei permet als usuaris introduir qualsevol text i corregir-ne les possibles errades ortogràfiques i tipogràfiques. Al corrector s'hi pot accedir des de la pàgina http://www.softcatala.org/corrector.

Aquesta aplicació permet afegir la capacitat de correcció ortogràfica en català a tots aquells programes informàtics que fins ara no en disposaven de forma gratuïta. I ofereix també diverses novetats, com un centenar d'entrades noves,  l'addició de formes verbals valencianes o la possibilitat de correcció d'entrades errònies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid