Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
Detencions de membres del PKK a diferents llocs dels estats espanyol i francès

Un independentista kurd ha esta detingut a Barcelona. Les detencions es realitzen paral·lelament amb 15 detencions més a l'Estat francès

12/02/2013 Internacional

S'ha conegut la detenció de sis presumptes membres del PKK (el Partit dels Treballadors del Kurdistan) arreu de l'Estat espanyol; els detinguts estan acusats de formar part de l'organització que defensa la independència d'aquesta nació ocupada i oprimia per quatre estats. Aquestes detencions es realitzen paral·lelament amb 15 detencions més a l'Estat francès, concretament a les ciutats de Bordeus i Tolosa.

Una de les detencions s'ha produït a Barcelona, quatre a Madrid i una a Múrcia. Segons la policia pertanyien un suposat "aparell de finançament i extorsió" del que la policia espanyola ha classificat com a "organització terrorista". En total s'han practicat onze registres domiciliaris en què s'ha intervingut abundant documentació. Segons la versió de la policia, els diners recaptats per l'organització a l'Estat espanyol es dedicaven a l'adquisició d'armes i explosius que servien per al manteniment de l'activitat del PKK.

L'operació de les detencions dels independentistes kurds ha estat realitzada per la Policia Nacional espanyola i assegura haver acabat amb "una xarxa dedicada de l'extorsió de ciutadans i comerços que utilitzava els seus guanys per finançar les activitats del Partit dels Treballadors de Kurdistan", formació que està considerada una organització "terrorista" per la Unió Europea i pels Estats Units, i que lluita des de 1978 per la independència d'un territori ocupat militarment pels estats turc, sirià, iraquià i iranià.

Segons aquestes informacions policíaques que ha reproduït la premsa, l'operació continua oberta.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid