Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#stopdesnonaments
Desenes de milers de persones es mobilitzen al sud de l'Albera pel dret a l'habitatge

En molts indrets s'han recordat les persones que s'han suïcidat per la tramitació de desnonament, molt especialment a Palma, a la parella de jubilitas de Cas Català (Calvià-Mallorca)

17/02/2013 Drets i Llibertats

Desenes de persones s'han mobilitzat al sud de l'Albera per la dació en pagament retroactiva, que s’aturin els desnonaments i destinar a lloguer social els pisos buits que acumulen les entitats bancàries. Els tres eixos a l'entorn gira la ILP que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va presentar amb 1,4 milions de signatures i que dimarts va ser admesa a tràmit per les Corts espanyoles. Hi han hagut manifestacions a Barcelona, València, Castelló, Alacant, Sagunt, Gandia, Palma, Eivissa i Maó. Així com també al País Bas, Galiza i Espanya.

Barcelona

Mès de 80.000 s'han manifestat aquesta tarde pels carres de Batcelona. La marxa ha arrencat a la plaça de la Universitat i ha acabat davant de la seu del PP, al carrer del Comte d’Urgell. La mobilització ha tallat el trànsit de la Gran Via. Ada Colau ha tancat la protesta fent una crida a continuar la lluita: "Això només ha començat, hem de seguir lluitant, han de sentir el nostre alè de dia i de nit", ha dit Colau visiblement emocionada, després de dir que el "treball de formigueta de la PAH" ha aconseguit coses que "semblaven impossibles, com fer rectificar el PP".

València

Més de 5.000 persones s'han aplegat a la marxa, que va començar a la plça de l'Ajuntament amb una de retard. Després ha continuat pel carrer de les Barques, on es troben les seus de les entitat finaceres. Al seu pas, els manifestants han enganxat rètols i enganxines amb lemes com el d'estafadors.

Alacant

Han estat un miler de persones les que s'han manifestat pel centre de la ciutat

Palma

Gairebé un mil persones s'han concentrat a la plaça d'Espanya on el el crit més corejat va ser "Sí que es pot". els assistents han guardat un minut de silenci en homenatge a la parella que aquesta mateixa setmana se suïcidà, colpejats per la imminència del desnonament de casa seva a Cas Català (Calvià-Mallorca).

Recordem que "La Caixa" va ser l’entitat que tramità el desnonament de la casa de la parella de Cas Català (Calvià) que es va suïcidà aquesta setmana

Eivissa

Al voltant de 300 persones s’han manifestat pels carrers d’Eivissa per exigir que s’aturin els desnonaments, i que s’instauri la dació en pagament i el lloguer social.

La protesta ha partit del passeig de Vara de Rey, a Eivissa, i ha recorregut els principals carrers de la ciutat. Els participants han llançat consignes com ‘Sí que es pot’ i han lluït pancartes amb frases com ‘L’habitatge és un dret i cal defensar’.

Maó (Menorca)

Centenars de persones es concentraren a les 12,00 del migdia en la plaça de Colon, de Maó, convocats per la PAH de Menorca. Al finalitzar l’acte, s’alliberaren globus verds.

Gandia (Safor)

Unes 200 persones han participat a la xarrada informativa ha servit perquè les persones afectades i solidàries s'uneixin en la lluita contra els desnonaments i a favor de la dació en pagament retroactiva i el lloguer social. A l'acte, celebrat aquest migdia a la plaça Major  s'ha recordat a les víctimes del crim financer. No deixarem que s'oblide. Assenyalem als culpables, segon informa Acampada la Safor-Valldigna

No és quedaran de braços creuats

La PAH ha demanat el suport de tots els grup polítics perquè tiri endavant i que el procés sigui de caràcter urgent. La plataforma ha advertit que incrementaran les mobilitzacions i la desobediència civil contra qui es negui a aprovar la ILP.

En la crida que havia fet la PAH per a la mobilizació d'avui, afirmava "El final de la ILP és un punt d'inflexió", ja que les "Plataformes d'Afectats per la Hipoteca han esgotat totes les vies que ofereix el sistema per canviar una llei injusta que perjudica a milers de famílies".

La dació en pagament i el crit de "stop desnonaments" són un clam popular, remarcava. I és queha estat la PAH, la ciutadania mobilitzada, la que ha posat damunt de la taula un problema gestat per les entitats financeres amb el beneplàcit de governs de diferents signes i colors. Ha estat la ciutadania la que ha parat desnonament després de desnonament mentre el govern del PSOE primer i actualment el del PP rescataven a una banca culpable d'un genocidi financer. "Mentre, feien oïdes sordes i minimitzaven un problema que afecta ja a més de 400.000 llars", remarcava.

La PAH confia que la solució al "problema dels desnonaments" està en la ILP, ja que gairebé un milió de signatures s'han  lliurarat al Congrés mostrant el suport de centenars de milers de persones a la ILP per la dació en pagament retroactiva, el lloguer social i una moratòria dels desnonaments.

Una LP que es proposa des d'aquells que cada dia ens enfronten al problema, des dels quals cada dia lluiten contra els abusos de la banca. També remarca que "No és una crisi: és una estafa. És una estafa a la qual milers de persones han plantat cara en aquests últims anys al crit de "Si Es Pot!".

Avui han demostrat com ja havia anunciat la crida, que no estan disposats a quedar-se de braços creuats mentre no aprovin la ILP, fil per randa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid