Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Wertgonya
CiU veta la participació de la CUP a la cimera de partits en defensa de la immersió lingüística

La CUP-AE fa una crida a participar en les mobilitzacions en defensa de l'educació publica i la llengua catalana a Barcelona i en la commemoració dels 80 anys de les Normes de Castelló.

11/12/2012 Política
Els diputats electes David Fernàndez, Quim Arrufat i Georgina Rieradevall al Parlament Els diputats electes David Fernàndez, Quim Arrufat i Georgina Rieradevall al Parlament

CiU, en nom del govern en funcions, ha comunicat a la CUP-Alternativa d'Esquerres que no està convidada a participar en la cimera de partits que es farà aquest dimecres 12 de desembre per fer un front comú en defensa de la llengua catalana. A la trobada, anunciada la setmana passada pel portaveu del govern Francesc Homs, s'hi ha convidat a participar ERC, PSC i ICV-EUiA i el plenari del Consell Escolar. A preguntes dels periodistes sobre la participació de la CUP-AE, Homs va argumentar que no se'ls convidava perquè "desconeixia la posició de la CUP sobre la immersió lingüística".

Arran d'aquest fet, la CUP-AE s'ha posat en contacte amb el govern en funcions per comunicar-li la voluntat de participar en aquest cimera amb el compromís de treballar en defensa de la immersió lingüística i en defensa de l'escola pública, i la resposta ha estat que "el Govern només convoca a les forces polítiques que actualment tenen representació al Parlament". La CUP-Alternativa d'Esquerres considera lamentable aquesta vet per part de CiU i insta la resta de forces polítiques convocades a la cimera a pronunciar-se sobre un vet que fa un flac favor al front comú en defensa de la llengua catalana.

Crida a participar a les mobilitzacions a Barcelona i Castelló

D'una altra banda, i fidels als compromisos adquirits per la CUP-Alternativa d'Esquerres de tenir un peu al Parlament i un peu al carrer, fem una crida a participar a la manifestació del proper dijous 13 de desembre a Barcelona en defensa de l'educació publica i la llengua catalana, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que sortirà a les sis de la tarda de la plaça Universitat.

De la mateixa manera, cridem a participar en la manifestació de dissabte vinent, 15 de desembre, a Castelló de la Plana en defensa de la llengua catalana i en commemoració dels 80 anys de les Normes de Castelló. La manifestació partirà a les sis de la tarda de la plaça de la Independència sota el lema "Que no et retallin la llengua. Pels drets socials i lingüístics"

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  4. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  9. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  10. El sant sopar assegurat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid