Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions
Tardor de lluita a l'Alcoià

Diversos fronts de lluita coincidiran a la comarca de l'Alcoià durant aquesta tardor

24/10/2012 Drets i Llibertats
Durant aquesta tardor tindran lloc diverses activitats reivindicatives al cor de les Comarques Centrals Valencianes. En concret, s'abordarà la reivindicació del manteniment de la línia de tren Alcoi-Xàtiva i se celebraran les III Jornades sobre Amèrica Llatina. 

Pel manteniment i la millora de la línia Alcoi-Xàtiva 

Com ja ha informat Llibertat.cat, la plataforma Salvem el tren ha convocat un acte de protesta a València per mantindre el funcionament del trajecte. La concentració reivindicativa es farà ala pròpia Estació del Nord de València el dissabte 27 d’octubre a les 11,30h. 

A les 8.57h eixirà un comboi d'Alcoi que arribarà a València a les 11.05h, mentre que la tornada serà a les 12,53h arribant finalment a alcoi a les 14,59h. 

Foment afirma que s'incompleixen els criteris per a salvar línies fèrries deficitàries 

El tren Xàtiva-Alcoi incompleix tots els criteris de Foment per a salvar línies fèrries deficitàries en no circular a una mitjana d’un mínim de 75 km/h ni arribar tampoc als 300 passatgers mensuals (dades comptabilitzades en la línia general València-Alcoi).

D’esta forma Foment confeccionarà un llistat de tancament de línies abans del 31 de desembre, una vegada es determine el grup de les que siguen catalogades com de “obligació de servei públic”. 

Nova manifestació a Xàtiva en contra del Macrabocador a Llanera de Ranes

Com també havia parlat Llibertat.cat, la plataforma cívica ‘No al Macroabocador’ ha convocat una nova manifestació el dissabte 27 d’octubre a Xàtiva que començarà a les 17h i eixirà des de la Plaça de l’Espanyoleto. Des del col·lectiu animen a la participació manifestat que cal “parar la barbaritat que volen fer amb les nostres comarques”.

III Jornades sobre Amèrica Llatina: espoli i alternatives populars 

Les jornades han estat organitzades per Biblioteca “Cals Frares” d'Alcoi i la Colla Ecologista“la Carrasca”-Ecologistes en Acció, i comptaran amb el següent programa: 

Del 26 d'octubre al 3 de novembre se celebraran les jornades sobre Amèrica Llatina a la ciutat d'Alcoi. Per obrir les jornades, divendres “Desarrollismo vs. Buen Vivir, ¿de quien es la responsabilidad?” a càrrec de Mónica Vargas, investigadora en l’Observatori del Deute en la Globalització, i finalment es realitzarà un sopar.

Dissabte 27 tindrà lloc la conferència “Conflictes a l'Amazònia: la petjada del petroli i la resposta dels pobles indígenes” a càrrec de Marc Gavaldà [entrevista a Llibertat.cat sobre el tema], activista del col·lectiu Repsol Mata i d’Alerta Amazònica, a continuació es projectarà el documental “Los Nahua, 20 años después”, de l’equip Alerta Amazònica per donar lloc a un sopar. 

El proper divendres, 2 de novembre, tindrà lloc la xarrada "Aprenent del Sud: profunditat dels processos de transformació en Amèrica Llatina. Els casos de Bolívia i Equador" a càrrec de Marco Aparicio, doctor en Dret, professor de Dret Constitucional en la Universitat de Girona i membre de l'Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia. A continuació hi haurà un sopar popular. 

Per tancar les jornades, el 3 de novembre s'organitzarà la conferència “Conflicto armado y proceso de paz en Colombia” a càrrec de Juan Manuel Ávila, membre de l’Observatorio por la Autonomía y Derechos de los Pueblos Indígenas en Colombia, per després donar pas a un sopar. 

Jornada de formació de l'MDT a Biar 

Des de l'MDT s'ha organitzat una jornada que tindrà lloc el proper dissabte, 27 d'octubre, a Biar (l'Alcoià). La jornada contarà amb un dinar i a continuació es realitzarà un debat que porta per títol "Quin tipus d'organització necessitem?", i s'organitzarà al voltant del text “Teoria leninista de l'organització” d'Ernest Mandel.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid