Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EL BARRI #SOMCANVIES
Nova mobilització per aturar el desallotjament de Can Vies

Demà hi ha convocada una manifestació a les 11.30 a la plaça de Sants de Barcelona

19/10/2012 Drets i Llibertats

El barri de Sants de Barcelona es mobilitza de nou per sumar-se a la crida a manifestar-se demà en contra de l'amenaça de desallotjament del Centre Social Autogestionat (CSA) de Can Vies, un referent veïnal a la ciutat.

Després d’una sentència favorable al CSA, ara l’Audiència Provincial pretén donar la raó a l’empresa propietària de l’edifici, TMB, i d’aquesta manera enderrocar 133 anys d’història i 15 anys d’autogestió.Un cop més, Can Vies afronta una amenaça contra la seva pervivència.

Paral·lament a les mobilitzacions al carrer, han iniciat una campanya de denúncia des d'oiga.me per demanar a TMB i a l'ajuntament de Barcelona que paralitzin el procés. Així com també a través de verkami per autofinanciar-se i seguir aprofundint en models alternatius per autogestionar-se

Especulació urbanística

Els arguments de l’Ajuntament (accionista majoritari de TMB) emprats per a justificar el desallotjament plantejaven la necesitat d’enderrocar l’edifici per construir la nova estació de Mercat Nou. La pròpia realitat ha desmuntat aquest argument, ja que l’estació s’ha pogut construir amb Can Vies dempeus. Ara, el Calaix de la Vergonya també serveix d’argument per l’enderrocament, però els mateixos plànols demostren que es pot fer aquesta obra -criticable en molts aspectes- sense enderrocar l’edifici.

15 anys de lluita

L’any 1997, durant la celebració d’una cercavila reivindicativa, un grup de joves van decidir alliberar l’edifici en desús situat al carrer Jocs Florals 42, per obrir-hi un Centre Social Autogestionat. Difícilment podrien imaginar aquells joves que d’aquella ocupació naixeria Can Vies amb una llarga història de més de 15 anys.

Durant aquests anys, a Can Vies s’hi han dut a terme infinitat de projectes per denunciar les desigualtats socials, l’explotació laboral, els processos especulatius que desfiguren els nostres barris… Alhora s’han generat altres fórmules de vida, de cultura popular, nexes de solidaritat entre persones que han construït i assajat alternatives socials, laborals, d’oci i de consum no lucratives.

Valora
Vídeos
#SomCanVies
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid