La Fundació Global Nature i Surfrider Foundation Europe, fan seves les reivindicacions per protegir l'entorn de la zona húmida d'importància internacional d'Es Salobrar i el sistema dunar de s'arenal de sa Ràpita, segons informa el Grup Balear d'Ornitologia i defensa de la Naturalesa (GOB)
Fundació Global Nature
La Fundació Global Nature va emetre, el mes de juny, un comunicat contrari al projecte de sa Ràpita, fent-se ressò de la mobilització local contra el projecte. Arrel d'això, la notícia va ser publicada en diversos mitjans, blogs i revistes internacionals vinculades al món de la conservació: Globalmagazine, Unternehmensnews i dvz24.net.
La Fundació és una organització privada no lucrativa,així com independent i internacional per a la protecció de la naturalesa i el mediambient , registrada per l'Administració de Justícia de Berlín. La Seu es troba en Radolfzell en el Llac Constança, Alemanya. Des de 2003, La Fundació Global Nature es troba també a Bonn, Alemanya.
Aquesta entitat va ser fundada en la primavera de 1998 amb l'objectiu de preservar la naturalesa i el mediambient així com els animals. El 1998 la Fundació Global Nature va llançar la Xarxa "Living Lakes", una xarxa global d'organitzacions relacionades amb el mediambient l'objectiu del qual era la defensa dels llacs i les zones humides de tot el planeta.
Surfrider Foundation Europe
Ahir, la Surfrider Foundation Europe va publicar el seu primer informe Guardacostas que estableix una cartografia de les amenaces i agressions que sofreix actualment el litoral europeu, entre els quals hi figura l'amenaça del projecte de sa Ràpita.
L'entitat és una associació sense ànim de lucre dirigida a la defensa, salvaguarda, valorització i gestió sostenible del mar, del litoral.
Surfrider està present així en la campanya Salvem sa Ràpita a la que dona suport logístic, metodològic, jurídic, científic i mediàtic. Mitjançant aquest informe Surfrider Foundation Europe, destaquen els casos que tracten de l'artificializació de la costa. La zona SUD ATLÀNTIC és l'exemple concret d'aquesta observació amb tres casos sobre quatre que plasmen la manques de l'actual Llei de Costes: La creació d'un port exterior (Euskadi, Passatges) Dragatge il·legal en el riu Obri (Euskadi, Getxo) Construcció d'un hotel gegant al costat de la platja de sa Ràpita i es Trenc (Illes Balears, Mallorca).
Recordem que demà tindrà lloc el festival "Salvem sa Ràpita - Tot està en Joc" a l'Auditorium de Palma