Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La BBC filma la "Ruta del balafiament" a València

La televisió britànica visita un col·legi amb barracons, Cacsa, el circuit de Fórmula 1 i el Port

06/09/2012 Política
Un grup de ciutadans promou una 'Ruta del balafiament' per 15 punts claus de València Un grup de ciutadans promou una 'Ruta del balafiament' per 15 punts claus de València | Autor: Xarxa Urbana

El periodista i expert econòmic britànic es va desplaçar ahir a València amb el seu equip de l'informatiu "Newsnight", compost per vuit persones,  per realitzar el reportatge sobre una ruta "que resumeix i és mostra de la situació econòmica de l'estat espanyol" per marxar cap a Madrid, tres hores després, a cobrir l'arribada d'Angela Merkel i la seva entrevista amb Mariano Rajoy, segons informa avui Levante.

"This is a *school?". Això va ser el primer que va dir ahir el periodista de la BBC, Paul Mason, en la primera parada de la denominada "Ruta del balafiament": el col·legi 103 de València format, íntegrament, per barracons.

Rutes del balafiament

Amb la d'ahir, el col·lectiu Xarxa Urbana ja porta set "Rutes del balafiament" per explicar-li als veïns "els forats negres que hi ha en valència pel sobrecost en les obres, els esdeveniments innecessaris, la pèrdua d'espai públic per permutes injustificades i la infinitat de decisions administratives i polítiques, moltes vegades errònies, que ens han portat a la vora de la fallida. La situació que tenim no ve del no-res i pretenem donar informació de forma didàctica perquè dóna la sensació de que ni els propis veïns saben el que han fet amb els seus diners".

Cada recorregut que es realitza amplia o canvia emplaçaments per sorprendre als veïns que repeteixen assistència, que no són pocs. "Hi ha tant que mostrar que ja hem realitzat rutes específiques. Tenim prevista una sobre educació i una altra sobre patrimoni". La d'ahir es va centrar en la "projecció més internacional de València" a causa de la participació de la BBC en la iniciativa.

L'autobús, complet

Paul Mason va desembarcar amb el seu equip amb puntualitat britànica en les Corts Valencianes. La comitiva va omplir un autobús de 55 places sense que quedés un seient buit per escoltar com els organitzadors detallaven una infinitat de xifres sobre el cost i sobrecost dels diferents projectes de la ciutat.

La primera parada va ser el col·legi 103 de València, com a mostra del model educatiu valencià i la instal·lació d'aules prefabricades en els centres. "Més de 30.000 alumnes estudien en barracons", van explicar des de Xarxa Urbana, megàfon en mà. El periodista britànic es va quedar amb la boca oberta mentre recorria les instal·lacions per fora de la tanca. En la porta del centre esperaven al grup membres de l'Associació de Pares i Mares d'alumnes (Ampa) del col·legi 103, que lluita des de fa 5 anys per "un centre educatiu digne" per als seus fills.

"Que ningú s'enganyi, les aules prefabricades són contenidors decorats. Així estudien els nostres fills i sí, fa vergonya. Aquest col·legi és exemple que no hi ha previsió de millora. Aquest curs escolar hi ha 70 alumnes més que se situaran en les tres últimes aules prefabricades que han col·locat", van explicar els membres de l'Ampa. I la Xarxa Urbana va ampliar la informació: "La Unió Europea va concedir 800 milions d'euros per eliminar els barracons. On està aquests diners? Perquè els barracons segueixen aquí. La política educativa d'aquest Govern consisteix a ‘regalar’ parcel·les públiques per a escoles privades i minvar l'ensenyament retallant en professorat i mitjans".

De nou en l'autobús l'al·luvió de xifres no va parar ni un instant. A més, Xarxa Urbana va comptar amb diferents col·laboradors perquè expliquessin, de primera mà, alguns dels temes com l'ERO als empleats del Centre d'Investigació Príncep Felipe, l'edifici de l'Àgora, els ponts de Santiago *Calatrava, la visita del Papa...

La segona parada va ser el circuit de Fórmula 1 i el Port, amarratges inclosos, para "que els ciutadans constatin la despesa desorbitada que comporten els grans esdeveniments perquè s'enriqueixin uns pocs". La BBC va concloure el recorregut a la Ciutat de les Arts i les Ciències —"que el seu sobrecost en les obres ha quadruplicat el pressupost previst de 260 milions d'euros"— perquè "el TGV no espera". L'autobús va continuar fins a les "alquerías de Benicalap i el nou estadi de futbol. La depuradora de Pinedo, "paradigma de la corrupció", es va quedar fora del recorregut. I això que els organitzadors portaven fins a mascaretes per als assistents a la ruta.

Valora
Rànquings
  1. Ha mort Joan Rocamora, militant independentista i un dels fundadors de Llibertat.cat
  2. La Fundació Reeixida lliura la fotografia on s’immortalitza l’hora 0 de l’independentisme a l'Arxiu Nacional
  3. Es crea el Col·lectiu País Valencià Carme Miquel de Girona
  4. Decidim!: "El Consell abandona les víctimes de la DANA mentre assegura els guanys del capital i la indústria turística"
  5. "Sem Catalunya Nord, perquè volem!"
  6. Decidim! demana que es doni suport a la moció de censura impulsada per Compromís per posar fi al govern de Mazón
  7. Protesta contra la massificació turística a la Cerdanya amb un tall de la C-16 a l'alçada de Berga
  8. La CUP contra el nou pressupost de la Diputació de Girona
  9. Joan! “el record de la vall, on vas viure, no l’esborra la pols del camí”.
  10. L’STEI Intersindical denuncia que la Conselleria d’Educació s’alinea amb grupuscles d’extrema dreta
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid