Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
Fabra escridassat a la inauguració del curs universitari a Elx

Fa una setmana, Fabra també va ser escrissat en la inauguració del curs a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). La protesta va acabar amb greus incidits i un estudiant detingut.

21/09/2012 Educació
Repressió policial durant visita de Fabra a la UJI Repressió policial durant visita de Fabra a la UJI

Centenars de persones es van concentrar ahir al costat de l'accés de vehicles de l'edifici del rectorat de la Universitat Miguel Hernández a Elx per protestar a l'arribada del president de la Generalitat, Alberto Fabra, encarregat de presidir l'acte d'inaugració del curs universitari.

El rectorat es trobava blindat amb tanques i molta seguretat per evitar l'entrada de manifestants al perímetre. Els allí reunits van mostrat pancartes amb lemes com a "Defensem la Universitat Pública".

Al mateix temps, els concentrats van fet sonar sirenes i han llançat crits entre els quals s'han pogut escoltar "la Universitat és de tots"; "quina descaradura, per tant balafiament, l'interí a l'atur" o "més educació i menys repressió". En un primer moment la comitiva del president del Consell va intentar despistar a la multitud no obstant això, quan els allí reunits es van adonar que un cotxe entrava en el recinte, van aprofitar l'ocasió per colar-se en el perímetre barrat.

La conseqüència va ser la 'fugida' precipitada de Fabra a l'interior de l'edifici. Tot seguit, els efectius de seguretat van haver d'intervenir per evitar l'accès dels concentrats, la qual cosa va generar moments de tensió.

Incidents a la UJI

Fa una setmana, gairebé 200 estudiants i treballadors de la UJ1 de Castelló van escridassar a Fabra i la consellera d'Educació, María José Català durant la inauguració de l'edifici Espaitec II del parc científic de la UJI de Castelló. La concentració havia estat convocada a les portes de l'edifici per protestar contra les retallades i la pujada de taxes.

La concentració transcorria pacíficament fins a l’aparició de la polícia, que en un primer moment, anava de paisà i es trobaven fotografiant als assistents. Posteriorment, van accedit quatre vehicles de la policia autonòmica amb una quinzena de membres de la policia nacional al seu interior. Quan s'intentava accedir a l'edifici, es van poduir moments de tensió. La polícia va retenir i identificar una vintena d'estudiants i va detenir a un d'ells acusat d'agredir a un vigilant privat.

El Consell de l’Estudiantat, així com des de les organitzacions Front d’Estudiants per la Universitat Pública, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Acontracorrent-UJI van condemnar "enèrgicament la desmesurada i injustificada actuació de la policia, tal com evidencien els més de deu parts de lesions", i van exigir la posada en llibertat, sense càrrecs, del detingut.



Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid