Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Armes policials
El Síndic de Greuges ultima un informe sobre l'ús de les bales de goma

Justícia i Pau i Stop bales de Goma demanen que la policia catalana deixi d’utilitzar aquestes armes i se substitueixin per alternatives menys lesives

30/07/2012 Drets i Llibertats

El Síndic de Greuges tindrà enllestit en els propers mesos un informe i recomanacions específiques sobre l'ús de les bales de goma per part de la policia catalana i el perill que representen pels ciutadans.

Ho va confirmar l'adjunt al Síndic, Jordi Sánchez, en una reunió que va mantenir amb Stop bales de Goma i Justícia i Pau, entitats que han demanat a la institució informació sobre les actuacions realitzades pel Síndic en relació a l'ús de les bales de goma. Durant la reunió, celebrada divendres passat, també es va informar al Síndic de la situació actual de la campanya "Stop bales de Goma", que demana que els Mossos d'Esquadra deixin d'utilitzar aquesta arma atesa la seva contrastada perillositat i efectes indiscriminats.

El director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, i el president de l’associació Stop bales de Goma, Òscar Alpuente, van reunir-se amb l’Adjunt al Síndic de Greuges. Sánchez els va informar sobre els tràmits que ha seguit l’actuació d’Ofici, que ha fet un estudi jurídic i de dret comparat sobre aquesta matèria i ha recopilat diversa informació al respecte, incloent els informes que els ha remès el Departament d’Interior. Així mateix, va informar que un cop finalitzat l’estudi, l’actuació conclourà en els propers mesos amb un informe i recomanacions específiques del Síndic de Greuges entorn a la qüestió plantejada.

Els representants de les entitats van exposar els fonaments i l'evolució de la campanya, a través de la qual es vol denunciar que les bales de goma utilitzades per la policia són un instrument molt perillós per a la integritat física de les persones, ja que en moltes ocasions ha causat lesions molt greus (freqüentment la pèrdua d'ulls) i, fins i tot, la mort.

A més, sovint impacten indiscriminadament contra persones innocents que no tenen relació amb l'objectiu policial. Per aquesta raó, les entitats demanen que la policia a Catalunya deixi d’utilitzar aquestes armes i se substitueixin per alternatives menys lesives que no comportin el llançament d’aquest ni d’altres tipus de projectils, com ja s’ha fet a molts països europeus, i tal i com recomanen diverses resolucions del Parlament Europeu i altres organismes internacionals.

El passat 12 de juliol la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya va acordar sol·licitar al Govern de la Generalitat que remeti abans del 31 de desembre un informe sobre l’ús de bales de goma per part de la policia catalana que s’ha fet en els darrers anys i el que es fa en l’actualitat.

Valora
Rànquings
  1. Palma acollirà la II Trobada de Dones dels Països Catalans
  2. Voluntat de construir una xarxa per trobar formes d'organització per incidir en la presa de decisions
  3. 40è aniversari de la manifestació per la llengua de l'MDT aturada per les càrregues indiscriminades de la policia espanyola
  4. Una llei de la selva de societats primitives.
  5. Xerrades del sindicat Intersindical-CSC a Girona
  6. Sant Jordi per la Llengua fa una crida per convertir el Sant Jordi en una diada en defensa del català
  7. Meridiana Resisteix: 1714 dies de lluita
  8. Comitès d’empresa dels Jesuïtes, Thau, Joan Pelegrí, Virolai i Maristes es mobilitzaran per la igualtat de jornada amb la pública
  9. Un policia espanyol s’infiltra dos anys en l’independentisme de Lleida
  10. “Cal garantir els grups singulars per combatre l’estigmatització dels centres”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid