Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alimentació
"Menjar per a Tothom" denuncia a Gramenet traves burocràtiques per satisfer les necessitats més bàsiques

Reparteixen menjar davant l’Oficina de Benestar Social de Santa Coloma sota el lema “A Santa Coloma es passa gana i les administracions no fan prou per evitar-ho”.

20/07/2012 Drets i Llibertats
Repartiment de menjar davant l?Oficina de Benestar Social Repartiment de menjar davant l?Oficina de Benestar Social

Ahir al migdia, el col·lectiu "Menjar per a Tothom", vinculat a l’Ateneu Popular Julia Romera, va repartir bosses amb aliments bàsics (arròs, pasta, oli...) a una setantena de persones i famílies davant l’Oficina de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya a Santa Coloma de Gramenet.

A part d’ajudar algunes famílies de la ciutat que no arriben a final de mes, l’altre objectiu de l’acció era denunciar que l’assistència social que es dóna des de l’Ajuntament i des del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat és insuficient, no arriba a tothom que ho necessita, no s’informa prou de les ajudes i aquestes s’endarrereixen amb traves burocràtiques, si no és que es retallen o se suprimeixen.

Menjar per a Tothom reivindica el dret de tothom a l’alimentació i l’habitatge. Per això, demana que l’Ajuntament, amb el suport de la Generalitat, obri un Servei Integral de Recursos Bàsics, que consti de menjador públic, dutxes, rentadores, un espai d’aixopluc, etc., per tal que no hi hagi cap veí ni veïna de la ciutat que passi gana o no tingui sostre.

Mentrestant, des fa més de dos anys, Menjar per a Tothom ha obert dins l’Ateneu Popular Julia Romera (C/ Sant Ramon, 51 loca) un menjador social portat per persones voluntàries on dos cops per setmana acudeixen a dinar gratis una vintena llarga de persones que ho necessiten. A més, ofereixen una cistella social a diverses famílies a través del Cabàs, la cooperativa de consum de l’Ateneu.

L’acció d’ahir és la segona en aquesta campanya per demanar un Servei Integral de Recursos Bàsics a la ciutat. La primera va tenir el passat 14 de maig i va consistir a treure el menjador social a la cèntrica Rambla de Sant Sebastià.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid