L'Ajuntament de Molins de Rei s'ha posicionat en contra de la repressió policial i judicial ha demanat l'alliberament i absolució de totes les persones que s'han detingut i empresonat pels incidents de la vaga general del 29 de març.
El ple municipal de dijous a la nit va aprovar una moció de la CUP amb els quatre vots a favor d'aquesta formació, els quatre d'ICV i els dos d'ERC. Els cinc regidors del PSC es van abstenir i els cinc de CiU i el del PP hi van votar en contra.
Amb l'aprovació d'aquesta moció que aprova per primer cop un municipi dels Països Catalans, el consistori molinenc demana la llibertat immediata de les dues persones que estan en presó preventiva en considerar que la mesura s'ha aplicat "de forma desproporcionada" i demana també la llibertat sense càrrecs de tots els encausats per la vaga del 29-M, que s'eleven al centenar de detinguts i mig centenar d'imputats. Així mateix, demana la llibertat dels encausats pels fets de Mallorca i València.
A més, demana a les autoritats policials de les administracions autonòmiques i estatal que aturin la repressió contra aquells sectors socials que lluiten per una societat més justa.
El consistori sosté que la repressió policial i judicial "no soluciona cap conflicte de naturalesa política o social", de manera que "cal apostar per solucions globals que minimitzin els motius que originen aquest conflicte". Segons la moció, "la justícia està actuant de forma molt desigual depenent de la tipologia del cas".
L'Ajuntament de Molins farà arribar la seva decisió als governs català, valencià i balear i també al govern espanyol.
"Ni els banquers fraudulents ni els polítics corruptes han patit una persecució tan dura"
El text de la moció remarca que "cap dels responsables d’aquesta crisi ha assumit cap mena de responsabilitat política o penal" i lamenta que "ni els banquers que han especulat de forma fraudulenta, ni els polítics acusats de corrupció, han patit una persecució tan dura per part de la Justícia com han patit altres sectors socials".
En canvi, apunta, la repressió policial i judicial "s’ha incrementat de forma considerable contra totes aquelles persones i organitzacions que es mobilitzen i lluiten contra la pèrdua dels nostres drets nacionals i socials".
També es fa ressò del cas de Laura Gómez, secretària d'Organització de la CGT a qui li demanen 36 anys de presó per haver participat en una acció anticapitalista a davant de la Borsa de Barcelona. Així mateix, destaca la creació del web d'Interior per a delators, polèmica per la seva dubtosa legalitat, i critica el fet que els Mossos hagin volgut acusar als detinguts de pertinença a organització criminal, precepte corresponent a l'article 577 del codi penal, incorporat l'any 2000 per un decret del ministre d'Interior Ángel Acebes (PP) que va ser dissenyat per ser aplicat a Euskal Herria.
A més de fer-se ressò dels casos repressius de Mallorca en les protestes contra Bauzá i València contra els activistes de la primavera valenciana, també posa de manifest que el divendres 25 de maig un veí del Bages va ser retingut per la policia espanyola durant el partit de la Final de la Copa del Rei. Segons ha denunciat el mateix detingut, va patir diferents agressions i vexacions per part dels agents policials. Aquest cas ha arribat també al mateix Congrés de Diputats a través de preguntes parlamentàries.