Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
independentisme
L’ANC vol assolir amb la Marxa un punt d’inflexió per l’alliberament nacional

La Marxa arrencarà el proper dissabte a Lleida i culminarà a Barcelona en una gran concentració l’11 de setembre per forçar que les institucions catalanes "negociïn la secessió d'Espanya". El propet 7 de juliol, s'iniciaran els actes de la Marxa a Osona.

27/06/2012 Política

“Créixer, créixer i créixer”. Aquests són els objectius de la Marxa cap a la Independència, tal com va explicar ahir la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell,en roda de premsa. La Marxa, la primera gran acció de l’ANC després de la seva constitució, pretén estendre el missatge independentista “a tots els racons del país”, constituir noves assemblees territorials i aconseguir noves adhesions a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), amb la vista posada en la consulta sobre la independència prevista pel 2013.

La Marxa constarà de centenars d’actes –ja n’hi ha confirmats més de 200‐, arrencarà el dia 30 a Lleida i culminarà a Barcelona en una gran concentració l’11 de setembre que ha de marcar un punt de no retorn, per instar a les institucions catalanes que “comencin converses per negociar la secessió amb Espanya”. 

A Lleida es donarà el tret de sortida

El proper dissabte, els participants es trobaran als Camps Elisis de Lleida cap a les 20h. Allà s'iniciarà una marxa a peu que recorrerà la ciutat passant pel Roser fins arribar a la Seu Vella, escenari de l’acte polític que començarà a les 21h hores.

A l’acte hi intervindran el Lluís Llach, Rubert de Ventós, Ferran Requejo, Patrícia Gabancho, Josep Vallverdu, Oriol Grau, Jordi Pàmies, Quim Torra, Toni Strubell, Josep Maria Vila d’Abadal i Joan Reñé, entre d’altres. L’acte comptarà també amb les actuacions d’Al Tall i Bonobos i la participació de Meritxell Gené.

La capital del Segrià ha estat escollida com el punt d'inici de la Marxa per diversos motius, entre els quals es troba l'equilibri territorial. També es vol donar rellevància a la porta d'entrada a Catalunya i mostrar el rebuig a la decisió del govern d'Aragó de denominar "aragonès oriental" al català de la Franja. "És una agressió més a la llengua", va remarcar Ferran Civit, membre del secretariat nacional de l'ANC. A més, s'ha escollit Lleida perquè va ser "la primera ciutat conquerida" durant la Guerra de Successió de 1707. "Volem que la primera ciutat conquerida sigui la primera alliberada", va explicar Civit a la presentació de la Marxa.

Més de 200 actes durant l'estiu

Civit també va explicar que d’entre els centenars d’actes previstos n’hi haurà diversos d’especial importància, com el que es farà a Miravet el 28 de juliol; el de la Jonquera contra el Tractat dels Pirineus el 18 d’agost, i el de Montserrat el 25 d’agost.

A la pàgina web de la Marxa es pot consultar el calendari dels diversos actes que es realitzaran a partir del proper dissabte.

El 7 de juliol a Sant Pere de Torelló

Osona donarà el tret de sortida a aquests actes amb un reconeixement al poble de Sant Pere de Torelló per ser el primer de tenir penjada l’estelada a l’Ajuntament de manera permanent. Amb aquesta acció es vol homenatjar la decisió del poble de Sant Pere de Torelló i iniciar una campanya per tal que tots els consistoris de la comarca que encara no ho hagin fet, pengin l’estelada al balcó de l’ajuntament i ja no la despengin més. Aquest acte tindrà lloc el proper 7 de juliol.

El segon, i acte central de la marxa a Osona, serà la 1a Marxa cap a la Independència Ulldeter-Roda de Ter que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol. Es tracta d’una marxa de 110 quilòmetres que resseguirà el riu Ter com a artèria natural que uneix Osona i el Ripollès. La sortida serà el dissabte a les 5 de la tarda des de Ulldeter i l’arribada està prevista entre el matí i el migdia del diumenge a Roda de Ter, on es faran tota una sèrie d’activitats.

Els dos primers diumenges de setembre, els dies 2 i 9, per tal de fer difusió de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona es proposen accions als ponts de la C-17, l’Eix Transversal i l’Eix Vic-Olot. L’acció consistirà en engalanar els ponts d’aquestes vies de comunicació amb estelades i pancartes que convidaran a la ciutadania a participar en la manifestació de l’11 de setembre de Barcelona.


 

Valora
Rànquings
  1. Ha mort Joan Rocamora, militant independentista i un dels fundadors de Llibertat.cat
  2. La Fundació Reeixida lliura la fotografia on s’immortalitza l’hora 0 de l’independentisme a l'Arxiu Nacional
  3. Es crea el Col·lectiu País Valencià Carme Miquel de Girona
  4. Decidim!: "El Consell abandona les víctimes de la DANA mentre assegura els guanys del capital i la indústria turística"
  5. "Sem Catalunya Nord, perquè volem!"
  6. Decidim! demana que es doni suport a la moció de censura impulsada per Compromís per posar fi al govern de Mazón
  7. Protesta contra la massificació turística a la Cerdanya amb un tall de la C-16 a l'alçada de Berga
  8. La CUP contra el nou pressupost de la Diputació de Girona
  9. Joan! “el record de la vall, on vas viure, no l’esborra la pols del camí”.
  10. L’STEI Intersindical denuncia que la Conselleria d’Educació s’alinea amb grupuscles d’extrema dreta
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid