Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolització
El castellà serà llengua vehicular a l'ensenyament bàsic de les Illes

La immersió s'acaba, de moment, a 2n cicle d'educació infantil i a 1r cicle d'educació primària

09/05/2012 Llengua

El govern balear ha començat a fer efectiva l'espanyolizació de l'ensenyament a les Illes. Aquest dimecres el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, va presentar l'Ordre d'Admissió per al curs escolar 2012-2013, que incopora una important novetat: el castellà passa a ser llengua vehicular de moment a dues etapes de l'escola: a 2n cicle d'educació infantil (3 a 6 anys) i a 1r cicle d'educació primària (1r i 2n curs).

El català deixa de ser així llengua preferent a l'educació balear i haurà de competir amb l'espanyol, que per primer cop passarà a ser també llengua vehicular a l'ensenyament.

La conselleria estima que uns 12.530 infants de 3 anys participaran en el procés d'admissió d'alumnes que es matricularan per primera vegada en algun dels centres públics i concertats el proper curs escolar. Per illes, la previsió és que a Mallorca hi participin prop de 9.990 infants, a Menorca uns 1.010, uns 1.425 a Eivissa i 105 a Formentera. Aquestes previsions es basen en les dades del padró del 2009.

Així, el número de grups d'infantil per al proper curs serà de 473 a totes les Illes Balears: 372 a Mallorca, 42 a Menorca, 54 a Eivissa i 5 a Formentera.

Per altra banda, l'oferta educativa de les Illes Balears pel que fa als centres sostinguts total o parcialment amb fons públics estarà configurada per un total de 214 centres d'infantil i primària, 74 instituts de secundària i 113 centres concertats.

Una altra novetat és que el 30 de setembre finalitza el termini de vigència de les llistes d'espera per a l'obtenció de plaça escolar, per la qual cosa aquest termini s'escurça en un mes en relació al procés 2011-2012. 

També canvien algunes qüestions relatives als criteris de baremació, com ara que els infants que es trobin en situació d'acolliment familiar simple o permanent, acolliment residencial, preadopció o adopció gaudiran de la mateixa puntuació, a tots els efectes, pel que fa a domicili familiar o laboral, germans al centre i pares que treballin al centre que els fills naturals de la família.

El conseller Bosch ha presentat la nova Ordre d'Adminissió acompanyat de la directora general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, Mercedes Celeste, i dels delegats territorials d'Educació a Menorca i Eivissa, Julián Hernández i Belén Torres.

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  3. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid